Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

60 g zonnebloempitten, 1 scheutje olijfolie
2

Zet een pan op het vuur en rooster de zonnebloempitten in een scheut olijfolie. Schep de gekleurde pitten op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.

100 g panko, 1 scheutje olijfolie
3

Laat een nieuwe scheut olijfolie heet worden in de pan en rooster de panko goudbruin. Schep de gebakken panko in een kom.

80 g parmezaan, 0,5 teentjes Look
4

Snijd de parmezaan in stukjes en doe in de pot van de blender. Voeg de gebakken pitjes eraan toe. Pel de look, snijd grof en voeg toe. Voeg er vervolgens nog een scheutje olie aan toe. Laat de blender even draaien.

1 tl Tomatenpuree, 0,5 chilipeper, 2 bakje Zongedroogde tomaten
5

Voeg de zongedroogde tomaten toe, maar houd er enkele apart om in de pasta te doen. Voeg er een lepeltje tomatenpuree aan toe. Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe. Kruid de pesto met een snuif zout en mix nog eens.

400 g spaghetti
6

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking.

1 ajuin, 2 pakje aspergetips, 1 scheutje olijfolie
7

Pel de ui, snijd in repen en stoof aan in de olie. Plet de rest van de look en voeg toe. Doe de aspergetips erbij en laat even meestoven.

0,5 teentjes Look
8

Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten.

4 ansjovisfilets, 0,5 Citroen, krulpeterselie
9

Snipper de ansjovis en de peterselie fijn en voeg toe aan de panko. Rasp er de schil van een halve citroen bij.

600 g roodbaarsfilets
10

Kruid de vis met peper en zout en bak de vis in de boter.

1 bakje troskerstomaat
11

Pluk de tomaatjes van de steeltjes en voeg toe aan de aspergetips en de ui.

12

Verdeel de panko over de stukken gebakken vis.

13

Schep een lepel kookwater van de pasta bij de groenten en schep er de gare pasta bij. Lepel de pesto erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid tot slot de pasta met peper en zout.

basilicum
14

Schep een hoop pasta met groenten en pesto op een bord en serveer er de gebakken vis met panko erbij. Werk af met enkele blaadjes basilicum.