dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus (thumbnail)Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

50m
16
90%
2.5K
Recepten

Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

Verse tonijn is een delicatesse, maar met tonijn in blik kan je net zo goed culinair toveren. Deze smeuïge pastaschotel zal waarschijnlijk vlot naar binnen gaan, dus maak er maar een stevige portie van. Maar ook niet te veel, want tonijn wordt steeds schaarser.
Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus (thumbnail)Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

50m
16
90%
2.5K
Recepten

Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

Verse tonijn is een delicatesse, maar met tonijn in blik kan je net zo goed culinair toveren. Deze smeuïge pastaschotel zal waarschijnlijk vlot naar binnen gaan, dus maak er maar een stevige portie van. Maar ook niet te veel, want tonijn wordt steeds schaarser.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten16
Beoordeling90%
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Courgettes
3
Ui
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tonijn
300 g
Oregano
4 takjes
Peper
Zout
Boter
30 g
Bloem
40 g
Eierdooiers
2
Melk
0,75 l
Kaas
250 g
Citroen
1
Nootmuskaat
Macaroni
400 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De groenten en de tonijn:

3 courgettes, 1 ui, 2 teentjes Look, olijfolie, 300 g tonijn, 4 takjes oregano, peper, zout
1
Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
2
Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.
3
Voeg de tonijn toe en meng alles door mekaar.
4
Snij de oregano fijn en voeg deze toe. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem, 2 eierdooiers, 0,75 l melk, 250 g kaas, 1 citroen, nootmuskaat
5
Smelt de boter in een kookpot op matig-hoog vuur.
6
Strooi de bloem al roerend bij de boter, en laat beide samenklitten. Blijf roeren, en laat de bloemvlokken een paar minuutjes lichtjes bakken.
7
Zet het vuur wat lager en voeg de melk toe.
8
Roer met een garde doorheen het mengsel tot er een binding ontstaat. Ga geduldig door tot je een gladde béchamelsaus bekomt.
9
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. (Kies bij voorkeur voor smaakvolle versgeraspte nootmuskaat.)
10
Haal de pot van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Hou een vijfde van de kaas opzij, voor het gratineren.
11
Als de kaas mooi gesmolten is in de saus, voeg je een scheutje citroensap toe. De citroen zorgt voor een lichte frisse toets.
12
Tip: Voor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.

De macaroni

400 g macaroni, zout
13
Kook de macaroni al dente in een een ruime pot water. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water.
14
Giet de pasta af zodra ze beetgaar is.

Afwerking

15
Meng de pasta met de mix van tonijn en groenten.
16
Meng ook de kaassaus onder het geheel en giet alles in een ruime ovenschaal.
17
Strooi de rest van de kaas over de schotel.
18
Gratineer gedurende 10 minuutjes onder een hete grill, tot de schotel een goudgeel korstje krijgt.
1
Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
2
Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.

Instructies

De groenten en de tonijn:

3 courgettes, 1 ui, 2 teentjes Look, olijfolie, 300 g tonijn, 4 takjes oregano, peper, zout
1
Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
2
Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.
3
Voeg de tonijn toe en meng alles door mekaar.
4
Snij de oregano fijn en voeg deze toe. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem, 2 eierdooiers, 0,75 l melk, 250 g kaas, 1 citroen, nootmuskaat
5
Smelt de boter in een kookpot op matig-hoog vuur.
6
Strooi de bloem al roerend bij de boter, en laat beide samenklitten. Blijf roeren, en laat de bloemvlokken een paar minuutjes lichtjes bakken.
7
Zet het vuur wat lager en voeg de melk toe.
8
Roer met een garde doorheen het mengsel tot er een binding ontstaat. Ga geduldig door tot je een gladde béchamelsaus bekomt.
9
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. (Kies bij voorkeur voor smaakvolle versgeraspte nootmuskaat.)
10
Haal de pot van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Hou een vijfde van de kaas opzij, voor het gratineren.
11
Als de kaas mooi gesmolten is in de saus, voeg je een scheutje citroensap toe. De citroen zorgt voor een lichte frisse toets.
12
Tip: Voor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.

De macaroni

400 g macaroni, zout
13
Kook de macaroni al dente in een een ruime pot water. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water.
14
Giet de pasta af zodra ze beetgaar is.

Afwerking

15
Meng de pasta met de mix van tonijn en groenten.
16
Meng ook de kaassaus onder het geheel en giet alles in een ruime ovenschaal.
17
Strooi de rest van de kaas over de schotel.
18
Gratineer gedurende 10 minuutjes onder een hete grill, tot de schotel een goudgeel korstje krijgt.
1
Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
2
Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus (thumbnail)Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus
4 personen
50m
Ingrediënten
Courgettes
3
Ui
1
Look
2 teentjes
Olijfolie
Tonijn
300 g
Oregano
4 takjes
Peper
Zout
Boter
30 g
Bloem
40 g
Eierdooiers
2
Melk
0,75 l
Kaas
250 g
Citroen
1
Nootmuskaat
Macaroni
400 g

Macaroni met tonijn, courgette en kaassaus

Verse tonijn is een delicatesse, maar met tonijn in blik kan je net zo goed culinair toveren. Deze smeuïge pastaschotel zal waarschijnlijk vlot naar binnen gaan, dus maak er maar een stevige portie van. Maar ook niet te veel, want tonijn wordt steeds schaarser.
Instructies

De groenten en de tonijn:

3 courgettes, 1 ui, 2 teentjes Look, olijfolie, 300 g tonijn, 4 takjes oregano, peper, zout
1
Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
2
Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.
3
Voeg de tonijn toe en meng alles door mekaar.
4
Snij de oregano fijn en voeg deze toe. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout.

De kaassaus

30 g boter, 40 g bloem, 2 eierdooiers, 0,75 l melk, 250 g kaas, 1 citroen, nootmuskaat
5
Smelt de boter in een kookpot op matig-hoog vuur.
6
Strooi de bloem al roerend bij de boter, en laat beide samenklitten. Blijf roeren, en laat de bloemvlokken een paar minuutjes lichtjes bakken.
7
Zet het vuur wat lager en voeg de melk toe.
8
Roer met een garde doorheen het mengsel tot er een binding ontstaat. Ga geduldig door tot je een gladde béchamelsaus bekomt.
9
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. (Kies bij voorkeur voor smaakvolle versgeraspte nootmuskaat.)
10
Haal de pot van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Hou een vijfde van de kaas opzij, voor het gratineren.
11
Als de kaas mooi gesmolten is in de saus, voeg je een scheutje citroensap toe. De citroen zorgt voor een lichte frisse toets.
12
Tip: Voor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.

De macaroni

400 g macaroni, zout
13
Kook de macaroni al dente in een een ruime pot water. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water.
14
Giet de pasta af zodra ze beetgaar is.

Afwerking

15
Meng de pasta met de mix van tonijn en groenten.
16
Meng ook de kaassaus onder het geheel en giet alles in een ruime ovenschaal.
17
Strooi de rest van de kaas over de schotel.
18
Gratineer gedurende 10 minuutjes onder een hete grill, tot de schotel een goudgeel korstje krijgt.