Instructies
4 personen
De groenten en de tonijn:
3 courgettes, 1 ui, 2 teentjes Look, olijfolie, 300 g tonijn, 4 takjes oregano, peper, zout
1
Snij de courgette in blokjes en versnipper de ui.
2
Stoof de courgette en de ui samen met de look in een beetje olijfolie.
3
Voeg de tonijn toe en meng alles door mekaar.
4
Snij de oregano fijn en voeg deze toe. Kruid met wat peper van de molen en een snuifje zout.
De kaassaus
30 g boter, 40 g bloem, 2 eierdooiers, 0,75 l melk, 250 g kaas, 1 citroen, nootmuskaat
5
Smelt de boter in een kookpot op matig-hoog vuur.
6
Strooi de bloem al roerend bij de boter, en laat beide samenklitten. Blijf roeren, en laat de bloemvlokken een paar minuutjes lichtjes bakken.
7
Zet het vuur wat lager en voeg de melk toe.
8
Roer met een garde doorheen het mengsel tot er een binding ontstaat. Ga geduldig door tot je een gladde béchamelsaus bekomt.
9
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. (Kies bij voorkeur voor smaakvolle versgeraspte nootmuskaat.)
10
Haal de pot van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Hou een vijfde van de kaas opzij, voor het gratineren.
11
Als de kaas mooi gesmolten is in de saus, voeg je een scheutje citroensap toe. De citroen zorgt voor een lichte frisse toets.
12
Tip: Voor een extra glanzende saus kan je er een eierdooier doorroeren.
De macaroni
400 g macaroni, zout
13
Kook de macaroni al dente in een een ruime pot water. Voeg een flinke snuif zout toe aan het water.
14
Giet de pasta af zodra ze beetgaar is.
Afwerking
15
Meng de pasta met de mix van tonijn en groenten.
16
Meng ook de kaassaus onder het geheel en giet alles in een ruime ovenschaal.
17
Strooi de rest van de kaas over de schotel.
18