Gebakken roggenvleugel met preisaus en gekookte aardappelen
Gebakken roggenvleugel met preisaus en gekookte aardappelen
Gebakken roggenvleugel met preisaus en gekookte aardappelen
Gebakken roggenvleugel met preisaus en gekookte aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Prei
3 stengel
Rogvleugels
1.000 g
Peper
Zout
Boter
1 een klont
Boter
40 g
Bloem
1 el
Bloem
50 g
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Citroenen
0,25
Gemalen kaas
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in een ruime kookpot met gezouten water.
3 stengel prei
3
Spoel de prei grondig en snijd ze in stukken. Stoof ze aan in de ruime pan en laat rustig verder garen onder een deksel.
1.000 g rogvleugels, peper, zout
4
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
1 een klont boter
5
Zet een vuurvaste pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 el bloem
6
Neem een ovenschaal en doe er enkele eetlepels bloem in. Haal de stukken vis door de bloem en bak ze vervolgens in de hete vetstof.
7
Draai de stukken vis om en laat ze verder garen in de voorverwarmde oven.
40 g boter, 50 g bloem
8
Zet een kookpot op het vuur en maak een geurige roux van bloem en boter.
1 scheutje melk
9
Giet er het vocht van de prei over met een scheut melk en klop verder tot een gebonden saus.
10
Giet de gare aardappelen af en haal de vis uit de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen, 100 g gemalen kaas
11
Voeg de gemalen kaas toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
12
Doe de prei bij de saus.
13
Schep wat van de prei in kaassaus op een bord. Leg er het stuk gebakken vis bovenop en schik er enkele aardappelen langs.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in een ruime kookpot met gezouten water.
3 stengel prei
3
Spoel de prei grondig en snijd ze in stukken. Stoof ze aan in de ruime pan en laat rustig verder garen onder een deksel.
1.000 g rogvleugels, peper, zout
4
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
1 een klont boter
5
Zet een vuurvaste pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 el bloem
6
Neem een ovenschaal en doe er enkele eetlepels bloem in. Haal de stukken vis door de bloem en bak ze vervolgens in de hete vetstof.
7
Draai de stukken vis om en laat ze verder garen in de voorverwarmde oven.
40 g boter, 50 g bloem
8
Zet een kookpot op het vuur en maak een geurige roux van bloem en boter.
1 scheutje melk
9
Giet er het vocht van de prei over met een scheut melk en klop verder tot een gebonden saus.
10
Giet de gare aardappelen af en haal de vis uit de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen, 100 g gemalen kaas
11
Voeg de gemalen kaas toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
12
Doe de prei bij de saus.
13
Schep wat van de prei in kaassaus op een bord. Leg er het stuk gebakken vis bovenop en schik er enkele aardappelen langs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Prei
3 stengel
Rogvleugels
1.000 g
Peper
Zout
Boter
1 een klont
Boter
40 g
Bloem
1 el
Bloem
50 g
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Citroenen
0,25
Gemalen kaas
100 g
Gebakken roggenvleugel met preisaus en gekookte aardappelen
Roggenvleugel wordt zo vaak vergeten als het gaat om lekkere vis. Hij komt helemaal tot z’n recht in dit gerecht met prei in een smeuïge kaassaus. Meer moet dagelijkse kost niet zijn.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in een ruime kookpot met gezouten water.
3 stengel prei
3
Spoel de prei grondig en snijd ze in stukken. Stoof ze aan in de ruime pan en laat rustig verder garen onder een deksel.
1.000 g rogvleugels, peper, zout
4
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
1 een klont boter
5
Zet een vuurvaste pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 el bloem
6
Neem een ovenschaal en doe er enkele eetlepels bloem in. Haal de stukken vis door de bloem en bak ze vervolgens in de hete vetstof.
7
Draai de stukken vis om en laat ze verder garen in de voorverwarmde oven.
40 g boter, 50 g bloem
8
Zet een kookpot op het vuur en maak een geurige roux van bloem en boter.
1 scheutje melk
9
Giet er het vocht van de prei over met een scheut melk en klop verder tot een gebonden saus.
10
Giet de gare aardappelen af en haal de vis uit de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen, 100 g gemalen kaas
11
Voeg de gemalen kaas toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
12
Doe de prei bij de saus.
13
Schep wat van de prei in kaassaus op een bord. Leg er het stuk gebakken vis bovenop en schik er enkele aardappelen langs.