Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in een ruime kookpot met gezouten water.
3 stengel prei
3
Spoel de prei grondig en snijd ze in stukken. Stoof ze aan in de ruime pan en laat rustig verder garen onder een deksel.
1.000 g rogvleugels, peper, zout
4
Verdeel de vis in porties en kruid de stukken met peper en zout.
1 een klont boter
5
Zet een vuurvaste pan op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 el bloem
6
Neem een ovenschaal en doe er enkele eetlepels bloem in. Haal de stukken vis door de bloem en bak ze vervolgens in de hete vetstof.
7
Draai de stukken vis om en laat ze verder garen in de voorverwarmde oven.
40 g boter, 50 g bloem
8
Zet een kookpot op het vuur en maak een geurige roux van bloem en boter.
1 scheutje melk
9
Giet er het vocht van de prei over met een scheut melk en klop verder tot een gebonden saus.
10
Giet de gare aardappelen af en haal de vis uit de oven.
peper, zout, nootmuskaat, 0,25 citroenen, 100 g gemalen kaas
11
Voeg de gemalen kaas toe aan de saus en breng verder op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
12
Doe de prei bij de saus.
13