Een grote kom uiensoep met spek en kaas en een flinke bruine boterham: meer heb je niet nodig om een koude dag door te komen. De soep krijgt extra veel smaak door de Oxo die Jeroen eraan toevoegt.
Ingrediënten
- 3 liter groentebouillon
- boter
- 400 g gerookt spek
- 1 kg ajuin
- enkele takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 3 blaadjes laurier
- een scheutje Oxo
- peper
- zout
- 100 g gemalen kaas
- 1 bruin brood
Benodigdheden
Bereiding
Bereiding
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
Smelt een klont boter in een soepketel.
Snijd de zwoerd van het spek. Snijd het spek in blokjes. Bak de spekblokjes in de boter.
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
Doe de uien bij het spek en laat mee bakken.
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe de tijm, rozemarijn en laurier bij de uien.
Giet de warme bouillon (of het water) bij de uien. Voeg er een scheutje Oxo aan toe. Kruid met peper en zout. Let op, want de Oxo is ook al zout.
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
Serveer de soep met gemalen kaas en bruin brood.