Instructies
4 personen
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf groentebouillon te maken vind je hier. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
400 g gerookt spek
3
Snijd de zwoerd van het spek. Snijd het spek in blokjes. Bak de spekblokjes in de boter.
TIPJe kunt de zwoerd mee laten garen in de soep voor nog meer smaak.
1.000 g ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
5
Doe de uien bij het spek en laat mee bakken.
tijm, 1 takje rozemarijn, 3 blaadjes laurier
6
Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze wat fijner. Doe de tijm, rozemarijn en laurier bij de uien.
1 scheutje Oxo, peper, zout
7
Giet de warme bouillon (of het water) bij de uien. Voeg er een scheutje Oxo aan toe. Kruid met peper en zout. Let op, want de Oxo is ook al zout.
8
Laat de soep 20 tot 30 minuten garen onder een deksel op een zacht vuur.
100 g gemalen kaas, 1 bruin brood
9