Braadworst met koude aardappelsalade
Braadworst met koude aardappelsalade
Braadworst met koude aardappelsalade
Braadworst met koude aardappelsalade
Ingrediënten
4 personen
Krielaardappelen
800 g
Bloemkolen
0,5
Broccoli's
500 g
Lente-uien
5
Kervel
Bieslook
0,5 bosjes
Peterselie
Braadworsten
4
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Picklessaus
3 el
Peper
Zout
Kurkuma
Yoghurt
3 el
Benodigdheden
Staafmixer, een staafmixer, een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Braadworst met koude aardappelsalade
800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.
De picklesmayonaise
3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.
Braadworst met koude aardappelsalade
800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.
De picklesmayonaise
3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Bloemkolen
0,5
Broccoli's
500 g
Lente-uien
5
Kervel
Bieslook
0,5 bosjes
Peterselie
Braadworsten
4
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Picklessaus
3 el
Peper
Zout
Kurkuma
Yoghurt
3 el
Braadworst met koude aardappelsalade
Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.Instructies
Braadworst met koude aardappelsalade
800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.
De picklesmayonaise
3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.