dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Braadworst met koude aardappelsalade (thumbnail)Braadworst met koude aardappelsalade

Braadworst met koude aardappelsalade

45m
17
-
1.8K
Recepten

Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.
Braadworst met koude aardappelsalade (thumbnail)Braadworst met koude aardappelsalade

Braadworst met koude aardappelsalade

45m
17
-
1.8K
Recepten

Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Krielaardappelen
800 g
Bloemkolen
0,5
Broccoli's
500 g
Lente-uien
5
Kervel
Bieslook
0,5 bosjes
Peterselie
Braadworsten
4
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Picklessaus
3 el
Peper
Zout
Kurkuma
Yoghurt
3 el

Benodigdheden

Staafmixer, een staafmixer, een grillpan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.

Instructies

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Braadworst met koude aardappelsalade (thumbnail)Braadworst met koude aardappelsalade
4 personen
45m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Bloemkolen
0,5
Broccoli's
500 g
Lente-uien
5
Kervel
Bieslook
0,5 bosjes
Peterselie
Braadworsten
4
Eierdooiers
3
Mosterd
1 tl
Dragonazijn
1 scheutje
Arachideolie
0,2 l
Picklessaus
3 el
Peper
Zout
Kurkuma
Yoghurt
3 el

Braadworst met koude aardappelsalade

Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue.
Instructies

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9
Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.