Instructies

4 personen

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1

Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.

2

Breng water met een snuif zout aan de kook.

0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3

Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4

Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.

4 braadworsten
5

Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6

Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7

Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.

TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8

Kruid de groenten met wat zout en peper.

9

Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.