Instructies

4 personen

Braadworst met koude aardappelsalade

800 g krielaardappelen
1

Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.

2

Breng water met een snuif zout aan de kook.

0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3

Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4

Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.

4 braadworsten
5

Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.

De picklesmayonaise

3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6

Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.

3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7

Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.

TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.

Afwerken en serveren

8

Kruid de groenten met wat zout en peper.

9

Serveer de worsten met de koude aardappelsalade en de picklesdressing.