Instructies
4 personen
Braadworst met koude aardappelsalade
800 g krielaardappelen
1
Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukken.
2
Breng water met een snuif zout aan de kook.
0,5 bloemkolen, 500 g broccoli's
3
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook ze kort in het kokende water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
5 lente-uien, kervel, 0,5 bosjes Bieslook, peterselie
4
Snipper de lente-uien, de kervel, de bieslook en de peterselie. Meng de kruiden met de aardappelen. Doe er de afgekoelde broccoli en bloemkool bij en meng goed.
4 braadworsten
5
Verwarm een grillpan op het vuur. Leg er de worsten in en zet een deksel op de pan. Draai de worsten halverwege de baktijd om.
De picklesmayonaise
3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 1 scheutje dragonazijn, 0,2 l arachideolie
6
Doe de eierdooiers met een scheutje water, de mosterd en een flinke scheut dragonazijn in een maatbeker. Giet er de olie bij en mix met de staafmixer tot mayonaise.
3 el Picklessaus, peper, zout, kurkuma, 3 el Yoghurt
7
Mix de mayonaise met de pickles en yoghurt. Kruid met peper, zout en een snuif kurkuma.
TIPJe kunt ook kant-en-klare mayonaise gebruiken.
Afwerken en serveren
8
Kruid de groenten met wat zout en peper.
9