Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon
Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon
Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon
Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon
Ingrediënten
4 personen
Chocolade
200 g
Boter
250 g
Eieren
4
Kristalsuiker
250 g
Kristalsuiker
4 dopje
Bresilienne nootjes
100 g
Praliné pasta
2 el
Bloem
60 g
Cacaopoeder
80 g
Eierdooiers
4
Koffie
4 dopje
Baileys
1 dopje
Vanille-ijs
Benodigdheden
Keukenrobot, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Chocolade, 250 g boter
1
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe beide in een kom en laat het geheel au bain-marie smelten.
4 eieren, 250 g kristalsuiker
2
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop beide tot ruban.
100 g Bresilienne nootjes
3
Doe de brésiliennenootjes in de pot van de blender en mix ze zo fijn mogelijk.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan de ruban. Wissel de klopper met de vlinder en laat de machine even draaien.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 el praliné pasta, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder
5
Voeg er vervolgens de brésiliennenootjes, de pralinépasta, de bloem, het cacaopoeder en een snuif zout aan toe en laat de machine even stevig door draaien.
6
Boter een bakblik in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak de brownies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de gebakken brownie even afkoelen alvorens te serveren.
4 eierdooiers, 4 dopje koffie, 1 dopje Baileys, 4 dopje kristalsuiker
7
Klop de dooiers met de suiker, de koffie en de koffielikeur (Baileys) op een matig vuur tot de dooiers beginnen te stollen en je een luchtige en schuimende sabayon bekomt.
vanille-ijs
8
Snijd de brownie in stukken en serveer hem met een bolletje vanille ijs en wat lepeltjes koffiesabayon.
200 g Chocolade, 250 g boter
1
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe beide in een kom en laat het geheel au bain-marie smelten.
4 eieren, 250 g kristalsuiker
2
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop beide tot ruban.
100 g Bresilienne nootjes
3
Doe de brésiliennenootjes in de pot van de blender en mix ze zo fijn mogelijk.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
4
Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan de ruban. Wissel de klopper met de vlinder en laat de machine even draaien.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 el praliné pasta, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder
5
Voeg er vervolgens de brésiliennenootjes, de pralinépasta, de bloem, het cacaopoeder en een snuif zout aan toe en laat de machine even stevig door draaien.
6
Boter een bakblik in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak de brownies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de gebakken brownie even afkoelen alvorens te serveren.
4 eierdooiers, 4 dopje koffie, 1 dopje Baileys, 4 dopje kristalsuiker
7
Klop de dooiers met de suiker, de koffie en de koffielikeur (Baileys) op een matig vuur tot de dooiers beginnen te stollen en je een luchtige en schuimende sabayon bekomt.
vanille-ijs
8
Snijd de brownie in stukken en serveer hem met een bolletje vanille ijs en wat lepeltjes koffiesabayon.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Chocolade
200 g
Boter
250 g
Eieren
4
Kristalsuiker
250 g
Kristalsuiker
4 dopje
Bresilienne nootjes
100 g
Praliné pasta
2 el
Bloem
60 g
Cacaopoeder
80 g
Eierdooiers
4
Koffie
4 dopje
Baileys
1 dopje
Vanille-ijs
Brownie met praliné, vanille-ijs en koffiesabayon
Dit nagerecht is in één woord goddelijk! De diepe smaak van donkere chocolade past perfect bij de smaak van praliné en de koffiesabayon met Baileys geeft alles een jaren 90-toets. Doe daarbij nog de pure smaak van vanille-ijs... En laat maar komen!Instructies
200 g Chocolade, 250 g boter
1
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe beide in een kom en laat het geheel au bain-marie smelten.
4 eieren, 250 g kristalsuiker
2
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop beide tot ruban.
100 g Bresilienne nootjes
3
Doe de brésiliennenootjes in de pot van de blender en mix ze zo fijn mogelijk.
4
Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan de ruban. Wissel de klopper met de vlinder en laat de machine even draaien.
2 el praliné pasta, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder
5
Voeg er vervolgens de brésiliennenootjes, de pralinépasta, de bloem, het cacaopoeder en een snuif zout aan toe en laat de machine even stevig door draaien.
6
Boter een bakblik in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak de brownies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de gebakken brownie even afkoelen alvorens te serveren.
4 eierdooiers, 4 dopje koffie, 1 dopje Baileys, 4 dopje kristalsuiker
7
Klop de dooiers met de suiker, de koffie en de koffielikeur (Baileys) op een matig vuur tot de dooiers beginnen te stollen en je een luchtige en schuimende sabayon bekomt.
vanille-ijs
8
Snijd de brownie in stukken en serveer hem met een bolletje vanille ijs en wat lepeltjes koffiesabayon.