Instructies
4 personen
200 g Chocolade, 250 g boter
1
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe beide in een kom en laat het geheel au bain-marie smelten.
4 eieren, 250 g kristalsuiker
2
Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg de suiker eraan toe. Klop beide tot ruban.
100 g Bresilienne nootjes
3
Doe de brésiliennenootjes in de pot van de blender en mix ze zo fijn mogelijk.
4
Voeg de gesmolten boter en chocolade toe aan de ruban. Wissel de klopper met de vlinder en laat de machine even draaien.
2 el praliné pasta, 60 g bloem, 80 g cacaopoeder
5
Voeg er vervolgens de brésiliennenootjes, de pralinépasta, de bloem, het cacaopoeder en een snuif zout aan toe en laat de machine even stevig door draaien.
6
Boter een bakblik in en bekleed de vorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm en bak de brownies 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de gebakken brownie even afkoelen alvorens te serveren.
4 eierdooiers, 4 dopje koffie, 1 dopje Baileys, 4 dopje kristalsuiker
7
Klop de dooiers met de suiker, de koffie en de koffielikeur (Baileys) op een matig vuur tot de dooiers beginnen te stollen en je een luchtige en schuimende sabayon bekomt.
vanille-ijs
8