Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade
Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade
Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade
Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade
Ingrediënten
4 personen
Eierdooiers
3
Natuur- of dragonazijn
1 el
Water
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Arachideolie
0,4 l
Peper
Zout
Knolselders
0,25
Mayonaise
3 el
Azijn
1 scheutje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Sjalotten
1
Augurken
10
Kappertjes
1 el
Romeinse sla
0,5
Waterkers
1 bosje
Tortilla's
4
Mosterd
1 el
Rosbief
500 g
Benodigdheden
Staafmixer, een mandoline, een staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de grillpan minstens 10 minuten voorverwarmen op een hoog vuur, tot ze gloeiend heet is.
De mayonaise
3 eierdooiers
2
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 el natuur- of dragonazijn, 1 el Water, 1 el scherpe mosterd
3
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,4 l arachideolie
4
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de staafmixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
peper, zout
5
Proef, en kruid met peper en zout. Roer goed.
De knolselderremoulade
0,25 knolselders
6
Schil de knolselder en rasp hem in fijne reepjes (julienne) met de mandoline. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.
3 el mayonaise
7
Doe er 3 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise bij en meng.
1 scheutje azijn
8
Giet er nog een scheutje azijn bij voor een zure toets.
0,5 bosjes platte peterselie
9
Was de peterselie. Verwijder de dikste steeltjes en snipper de peterselie fijn.
1 Sjalotten
10
Pel en snipper de sjalot.
10 augurken, 1 el kappertjes
11
Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze samen met de sjalot en de peterselie door de knolselderremoulade. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
0,5 Romeinse sla, 1 bosje Waterkers
12
Haal de bladeren van de Romeinse sla. Was de sla en de waterkers en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd in hapklare stukken.
4 tortilla's, 1 el mosterd
13
Bestrijk de tortillavellen met een dun laagje mosterd.
500 g rosbief
14
Beleg elk vel met rosbief en kruid af met peper.
15
Smeer een royale laag knolselderremoulade over de rosbief, met daarop een toefje sla.
16
Rol de tortilla voorzichtig op en gril ze rondomrond in de voorverwarmde pan.
TIPGril de tortilla eerst op de “naad”. Dan is ze goed dicht en valt ze niet meer open.
17
Snijd de tortilla eventueel in kleine stukken en serveer.
1
Laat de grillpan minstens 10 minuten voorverwarmen op een hoog vuur, tot ze gloeiend heet is.
De mayonaise
3 eierdooiers
2
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 el natuur- of dragonazijn, 1 el Water, 1 el scherpe mosterd
3
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
0,4 l arachideolie
4
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de staafmixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
peper, zout
5
Proef, en kruid met peper en zout. Roer goed.
De knolselderremoulade
0,25 knolselders
6
Schil de knolselder en rasp hem in fijne reepjes (julienne) met de mandoline. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.
3 el mayonaise
7
Doe er 3 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise bij en meng.
1 scheutje azijn
8
Giet er nog een scheutje azijn bij voor een zure toets.
0,5 bosjes platte peterselie
9
Was de peterselie. Verwijder de dikste steeltjes en snipper de peterselie fijn.
1 Sjalotten
10
Pel en snipper de sjalot.
10 augurken, 1 el kappertjes
11
Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze samen met de sjalot en de peterselie door de knolselderremoulade. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
0,5 Romeinse sla, 1 bosje Waterkers
12
Haal de bladeren van de Romeinse sla. Was de sla en de waterkers en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd in hapklare stukken.
4 tortilla's, 1 el mosterd
13
Bestrijk de tortillavellen met een dun laagje mosterd.
500 g rosbief
14
Beleg elk vel met rosbief en kruid af met peper.
15
Smeer een royale laag knolselderremoulade over de rosbief, met daarop een toefje sla.
16
Rol de tortilla voorzichtig op en gril ze rondomrond in de voorverwarmde pan.
TIPGril de tortilla eerst op de “naad”. Dan is ze goed dicht en valt ze niet meer open.
17
Snijd de tortilla eventueel in kleine stukken en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Eierdooiers
3
Natuur- of dragonazijn
1 el
Water
1 el
Scherpe mosterd
1 el
Arachideolie
0,4 l
Peper
Zout
Knolselders
0,25
Mayonaise
3 el
Azijn
1 scheutje
Platte peterselie
0,5 bosjes
Sjalotten
1
Augurken
10
Kappertjes
1 el
Romeinse sla
0,5
Waterkers
1 bosje
Tortilla's
4
Mosterd
1 el
Rosbief
500 g
Gegrilde wrap met rosbief en knolselderremoulade
Onder het motto ‘het hoeft niet altijd moeilijk te zijn’ maken we wraps gevuld met sneetjes rosbief en een remoulade van knolselder. Dat geeft ons nog wat tijd om zelf mayonaise te maken.Instructies
1
Laat de grillpan minstens 10 minuten voorverwarmen op een hoog vuur, tot ze gloeiend heet is.
De mayonaise
3 eierdooiers
2
Doe de eierdooiers in een diepe mengbeker en klop ze even los.
1 el natuur- of dragonazijn, 1 el Water, 1 el scherpe mosterd
3
Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. Plaats de staafmixer in de pot en mix alles los.
0,4 l arachideolie
4
Voeg de olie in een straaltje toe en beweeg de staafmixer mee. Enkele seconden later is de mayonaise gebonden.
peper, zout
5
Proef, en kruid met peper en zout. Roer goed.
De knolselderremoulade
0,25 knolselders
6
Schil de knolselder en rasp hem in fijne reepjes (julienne) met de mandoline. Je kan de selder ook in plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes. Of laat het werk over aan de rasp van je keukenmachine. Verzamel de reepjes selder in een grote mengkom.
3 el mayonaise
7
Doe er 3 eetlepels van de zelfgemaakte mayonaise bij en meng.
1 scheutje azijn
8
Giet er nog een scheutje azijn bij voor een zure toets.
0,5 bosjes platte peterselie
9
Was de peterselie. Verwijder de dikste steeltjes en snipper de peterselie fijn.
1 Sjalotten
10
Pel en snipper de sjalot.
10 augurken, 1 el kappertjes
11
Hak de augurken en de kappertjes fijn. Roer ze samen met de sjalot en de peterselie door de knolselderremoulade. Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
0,5 Romeinse sla, 1 bosje Waterkers
12
Haal de bladeren van de Romeinse sla. Was de sla en de waterkers en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd in hapklare stukken.
4 tortilla's, 1 el mosterd
13
Bestrijk de tortillavellen met een dun laagje mosterd.
500 g rosbief
14
Beleg elk vel met rosbief en kruid af met peper.
15
Smeer een royale laag knolselderremoulade over de rosbief, met daarop een toefje sla.
16
Rol de tortilla voorzichtig op en gril ze rondomrond in de voorverwarmde pan.
TIPGril de tortilla eerst op de “naad”. Dan is ze goed dicht en valt ze niet meer open.
17
Snijd de tortilla eventueel in kleine stukken en serveer.