dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa (thumbnail)Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

50m
22
-
1.8K
Recepten

Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

Vis met puree klinkt heel klassiek, maar niet volgens deze bereiding. Hier grillen we een heerlijk stuk dorade of goudbrasem op de barbecue opgevuld met tuinkruiden en citroen. Naast de vis belanden ook nog prei en paprika’s op de barbecue. Van die paprika’s maken we nadien een heerlijk pittige paprikaharissa. Een simpele maar heerlijk smeuïge puree maakt het geheel af. Laat het smaken, want vis op de barbecue is altijd een topper!
Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa (thumbnail)Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

50m
22
-
1.8K
Recepten

Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

Vis met puree klinkt heel klassiek, maar niet volgens deze bereiding. Hier grillen we een heerlijk stuk dorade of goudbrasem op de barbecue opgevuld met tuinkruiden en citroen. Naast de vis belanden ook nog prei en paprika’s op de barbecue. Van die paprika’s maken we nadien een heerlijk pittige paprikaharissa. Een simpele maar heerlijk smeuïge puree maakt het geheel af. Laat het smaken, want vis op de barbecue is altijd een topper!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes1.8K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
2
Rode chilipepers
2
Dorades
2
Dille
Citroen
1
Peterselie
1 een beetje
Aardappelen
800 g
Prei
4 stengels
Rozemarijn
Peper
2 snuifjes
Zout
1 snuifje
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
2 scheutjes
Water
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 rode paprika's, 2 rode chilipepers
1
Rooster de paprika’s en chilipepers op de barbecue. Draai ze geregeld om om zodat ze langs alle kanten mooi geroosterd zijn.
2 Dorades, dille, 1 citroen, 1 een beetje peterselie
2
Kruid de binnenkant van de dorade met peper, zout, citroenschijfjes, peterselie en dille. Zorg dat de kruiding niet uit de vis valt door er tandenstokers in te steken.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
4 stengels prei, rozemarijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 scheutje Water
4
Spoel de prei en snijd ze doormidden. Leg de stukken in een ovenschaal met zout, peper, olijfolie, tijm, rozemarijn en een scheutje water. Zorg voor een deksel over de ovenschaal, in de vorm van wat zilverpapier. Zet de schaal op de barbecue en laat garen, draai de stukken prei geregeld eens om. Haal ondertussen de paprika’s en chili’s van de barbecue, indien mooi geroosterd. Laat ze even afkoelen.
1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper
5
Kruid de vis met olijfolie, redelijk wat grof zout en peper langs de buitenkant. Plaats op een visrooster en bak op de barbecue. Ongeveer 10 minuten aan beide kanten.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen, rasp de look fijn en stoof aan in olijfolie. Schil de paprika en chili en hak ze fijn. De pitjes van de chilipeper hoeven niet verwijderd te worden. Voeg de tomatenpuree en de rode wijnazijn toe. Kruid nog wat bij met paprikapoeder en komijn. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven. Je kan de harissa zo laten met stukken sjalot en paprika, of als je een echte harissapasta wilt, kan je het geheel nog fijn mixen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
7
Giet de aardappelen af en meng ze met een eidooier, de melk, olijfolie en een beetje boter. Stamp tot puree.
8
Leg de prei nog kort op de grill, wanneer hij gaar is.
9
Leg de vis op een bord met een beetje olijfolie en wat partjes citroen. Leg de prei in stukken op een bord, de puree komt in een kommetje terecht met wat olijfolie. Een tweede kommetje bevat de harissa.
1
Rooster de paprika’s en chilipepers op de barbecue. Draai ze geregeld om om zodat ze langs alle kanten mooi geroosterd zijn.
2
Kruid de binnenkant van de dorade met peper, zout, citroenschijfjes, peterselie en dille. Zorg dat de kruiding niet uit de vis valt door er tandenstokers in te steken.

Instructies

2 rode paprika's, 2 rode chilipepers
1
Rooster de paprika’s en chilipepers op de barbecue. Draai ze geregeld om om zodat ze langs alle kanten mooi geroosterd zijn.
2 Dorades, dille, 1 citroen, 1 een beetje peterselie
2
Kruid de binnenkant van de dorade met peper, zout, citroenschijfjes, peterselie en dille. Zorg dat de kruiding niet uit de vis valt door er tandenstokers in te steken.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
4 stengels prei, rozemarijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 scheutje Water
4
Spoel de prei en snijd ze doormidden. Leg de stukken in een ovenschaal met zout, peper, olijfolie, tijm, rozemarijn en een scheutje water. Zorg voor een deksel over de ovenschaal, in de vorm van wat zilverpapier. Zet de schaal op de barbecue en laat garen, draai de stukken prei geregeld eens om. Haal ondertussen de paprika’s en chili’s van de barbecue, indien mooi geroosterd. Laat ze even afkoelen.
1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper
5
Kruid de vis met olijfolie, redelijk wat grof zout en peper langs de buitenkant. Plaats op een visrooster en bak op de barbecue. Ongeveer 10 minuten aan beide kanten.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen, rasp de look fijn en stoof aan in olijfolie. Schil de paprika en chili en hak ze fijn. De pitjes van de chilipeper hoeven niet verwijderd te worden. Voeg de tomatenpuree en de rode wijnazijn toe. Kruid nog wat bij met paprikapoeder en komijn. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven. Je kan de harissa zo laten met stukken sjalot en paprika, of als je een echte harissapasta wilt, kan je het geheel nog fijn mixen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
7
Giet de aardappelen af en meng ze met een eidooier, de melk, olijfolie en een beetje boter. Stamp tot puree.
8
Leg de prei nog kort op de grill, wanneer hij gaar is.
9
Leg de vis op een bord met een beetje olijfolie en wat partjes citroen. Leg de prei in stukken op een bord, de puree komt in een kommetje terecht met wat olijfolie. Een tweede kommetje bevat de harissa.
1
Rooster de paprika’s en chilipepers op de barbecue. Draai ze geregeld om om zodat ze langs alle kanten mooi geroosterd zijn.
2
Kruid de binnenkant van de dorade met peper, zout, citroenschijfjes, peterselie en dille. Zorg dat de kruiding niet uit de vis valt door er tandenstokers in te steken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa (thumbnail)Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa
4 personen
50m
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Rode chilipepers
2
Dorades
2
Dille
Citroen
1
Peterselie
1 een beetje
Aardappelen
800 g
Prei
4 stengels
Rozemarijn
Peper
2 snuifjes
Zout
1 snuifje
Olijfolie
1 een flinke scheut
Olijfolie
2 scheutjes
Water
1 scheutje
Grof zout
1 snuifje
Sjalotten
1
Look
3 teentjes
Tomatenpuree
1 el
Paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Rode wijnazijn
1 scheutje
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje

Gegrilde dorade met tuinkruiden en citroen, geroosterde prei en paprikaharissa

Vis met puree klinkt heel klassiek, maar niet volgens deze bereiding. Hier grillen we een heerlijk stuk dorade of goudbrasem op de barbecue opgevuld met tuinkruiden en citroen. Naast de vis belanden ook nog prei en paprika’s op de barbecue. Van die paprika’s maken we nadien een heerlijk pittige paprikaharissa. Een simpele maar heerlijk smeuïge puree maakt het geheel af. Laat het smaken, want vis op de barbecue is altijd een topper!
Instructies
2 rode paprika's, 2 rode chilipepers
1
Rooster de paprika’s en chilipepers op de barbecue. Draai ze geregeld om om zodat ze langs alle kanten mooi geroosterd zijn.
2 Dorades, dille, 1 citroen, 1 een beetje peterselie
2
Kruid de binnenkant van de dorade met peper, zout, citroenschijfjes, peterselie en dille. Zorg dat de kruiding niet uit de vis valt door er tandenstokers in te steken.
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
4 stengels prei, rozemarijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 scheutje Water
4
Spoel de prei en snijd ze doormidden. Leg de stukken in een ovenschaal met zout, peper, olijfolie, tijm, rozemarijn en een scheutje water. Zorg voor een deksel over de ovenschaal, in de vorm van wat zilverpapier. Zet de schaal op de barbecue en laat garen, draai de stukken prei geregeld eens om. Haal ondertussen de paprika’s en chili’s van de barbecue, indien mooi geroosterd. Laat ze even afkoelen.
1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper
5
Kruid de vis met olijfolie, redelijk wat grof zout en peper langs de buitenkant. Plaats op een visrooster en bak op de barbecue. Ongeveer 10 minuten aan beide kanten.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen, rasp de look fijn en stoof aan in olijfolie. Schil de paprika en chili en hak ze fijn. De pitjes van de chilipeper hoeven niet verwijderd te worden. Voeg de tomatenpuree en de rode wijnazijn toe. Kruid nog wat bij met paprikapoeder en komijn. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven. Je kan de harissa zo laten met stukken sjalot en paprika, of als je een echte harissapasta wilt, kan je het geheel nog fijn mixen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
7
Giet de aardappelen af en meng ze met een eidooier, de melk, olijfolie en een beetje boter. Stamp tot puree.
8
Leg de prei nog kort op de grill, wanneer hij gaar is.
9
Leg de vis op een bord met een beetje olijfolie en wat partjes citroen. Leg de prei in stukken op een bord, de puree komt in een kommetje terecht met wat olijfolie. Een tweede kommetje bevat de harissa.