Instructies

4 personen
2 rode paprika's, 2 rode chilipepers
1

Rooster de paprika’s en chilipepers op de barbecue. Draai ze geregeld om om zodat ze langs alle kanten mooi geroosterd zijn.

2 Dorades, dille, 1 citroen, 1 een beetje peterselie
2

Kruid de binnenkant van de dorade met peper, zout, citroenschijfjes, peterselie en dille. Zorg dat de kruiding niet uit de vis valt door er tandenstokers in te steken.

800 g aardappelen
3

Schil de aardappelen en kook ze gaar.

4 stengels prei, rozemarijn, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 een flinke scheut olijfolie, 1 scheutje Water
4

Spoel de prei en snijd ze doormidden. Leg de stukken in een ovenschaal met zout, peper, olijfolie, tijm, rozemarijn en een scheutje water. Zorg voor een deksel over de ovenschaal, in de vorm van wat zilverpapier. Zet de schaal op de barbecue en laat garen, draai de stukken prei geregeld eens om. Haal ondertussen de paprika’s en chili’s van de barbecue, indien mooi geroosterd. Laat ze even afkoelen.

1 snuifje grof zout, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper
5

Kruid de vis met olijfolie, redelijk wat grof zout en peper langs de buitenkant. Plaats op een visrooster en bak op de barbecue. Ongeveer 10 minuten aan beide kanten.

1 Sjalotten, 3 teentjes Look, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 scheutje Rode wijnazijn
6

Snijd de sjalot in ringen, rasp de look fijn en stoof aan in olijfolie. Schil de paprika en chili en hak ze fijn. De pitjes van de chilipeper hoeven niet verwijderd te worden. Voeg de tomatenpuree en de rode wijnazijn toe. Kruid nog wat bij met paprikapoeder en komijn. Laat alles ongeveer 10 minuten stoven. Je kan de harissa zo laten met stukken sjalot en paprika, of als je een echte harissapasta wilt, kan je het geheel nog fijn mixen.

1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 scheutje olijfolie
7

Giet de aardappelen af en meng ze met een eidooier, de melk, olijfolie en een beetje boter. Stamp tot puree.

8

Leg de prei nog kort op de grill, wanneer hij gaar is.

9

Leg de vis op een bord met een beetje olijfolie en wat partjes citroen. Leg de prei in stukken op een bord, de puree komt in een kommetje terecht met wat olijfolie. Een tweede kommetje bevat de harissa.