dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten (thumbnail)Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

25m
18
100%
18.9K
Recepten

Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

Een zalige 'sharing dish' met als basis geroosterd Turks brood. Jeroen belegt deze originele broodpizza met een laag smeuïge pesto alla trapanese met amandel en tomaat als hoofdingrediënten. Schep daar een hoop gegrilde groenten en wat feta overheen, en je aperomoment kan beginnen!
Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten (thumbnail)Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

25m
18
100%
18.9K
Recepten

Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

Een zalige 'sharing dish' met als basis geroosterd Turks brood. Jeroen belegt deze originele broodpizza met een laag smeuïge pesto alla trapanese met amandel en tomaat als hoofdingrediënten. Schep daar een hoop gegrilde groenten en wat feta overheen, en je aperomoment kan beginnen!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten18
Beoordeling100%
Aantal likes18.9K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika
1
Olijfolie
Olijfolie
0,1 l
Aubergine
1
Courgette
1
Amandelengepeld
100 g
Pecorino
80 g
Basilicum
0,5 bosjes
Zongedroogde tomaten
100 g
Look
1 teentje
Peper
Zout
Tomaten
2
Balsamico
Oregano
Turken broeden
1
Troskerstomaten
200 g
Feta
100 g
Rucola
1 bosje

Benodigdheden

Blender, grillpan, blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.
1 rode paprika, olijfolie
2
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.
1 aubergine, 1 courgette
3
Spoel en snijd de courgette en aubergine in plakken, haal ze door de olijfolie en grill ze in de pan.
olijfolie, 100 g amandelen
4
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de amandelen in de olie. Schep de gekleurde amandelen in de pot van de blender en mix ze fijn.
0,1 l olijfolie, 80 g pecorino, 0,5 bosjes basilicum, 100 g Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, peper, zout, 2 tomaten
5
Voeg de pecorino, de look en tomaten toe, en mix het geheel. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, peper en zout toe en mix tot een gladde pesto.
peper, zout, olijfolie, balsamico, oregano
6
Kruid de gegrilde groenten met peper, zout, een snuif oregano, een scheutje olijfolie en een scheut balsamico.
1 Turken broeden, olijfolie
7
Snijd het Turks brood overlangs in twee en sprenkel er flink wat olijfolie over. Rooster het brood in de oven goudbruin.
8
Leg het geroosterde brood op een schaal of een plank en bedek de geroosterde zijde met een laagje tomatenpesto.
200 g troskerstomaten, 100 g feta, 1 bosje Rucola
9
Verdeel de gegrilde groenten over het brood. Snijd de kerstomaatjes in twee en schik ze tussen de groenten. Werk af met wat rucola, enkele takjes basilicum en verkruimelde feta.
1
Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.
2
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.
1 rode paprika, olijfolie
2
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.
1 aubergine, 1 courgette
3
Spoel en snijd de courgette en aubergine in plakken, haal ze door de olijfolie en grill ze in de pan.
olijfolie, 100 g amandelen
4
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de amandelen in de olie. Schep de gekleurde amandelen in de pot van de blender en mix ze fijn.
0,1 l olijfolie, 80 g pecorino, 0,5 bosjes basilicum, 100 g Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, peper, zout, 2 tomaten
5
Voeg de pecorino, de look en tomaten toe, en mix het geheel. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, peper en zout toe en mix tot een gladde pesto.
peper, zout, olijfolie, balsamico, oregano
6
Kruid de gegrilde groenten met peper, zout, een snuif oregano, een scheutje olijfolie en een scheut balsamico.
1 Turken broeden, olijfolie
7
Snijd het Turks brood overlangs in twee en sprenkel er flink wat olijfolie over. Rooster het brood in de oven goudbruin.
8
Leg het geroosterde brood op een schaal of een plank en bedek de geroosterde zijde met een laagje tomatenpesto.
200 g troskerstomaten, 100 g feta, 1 bosje Rucola
9
Verdeel de gegrilde groenten over het brood. Snijd de kerstomaatjes in twee en schik ze tussen de groenten. Werk af met wat rucola, enkele takjes basilicum en verkruimelde feta.
1
Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.
2
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten (thumbnail)Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten
4 personen
25m
Ingrediënten
Rode paprika
1
Olijfolie
Olijfolie
0,1 l
Aubergine
1
Courgette
1
Amandelengepeld
100 g
Pecorino
80 g
Basilicum
0,5 bosjes
Zongedroogde tomaten
100 g
Look
1 teentje
Peper
Zout
Tomaten
2
Balsamico
Oregano
Turken broeden
1
Troskerstomaten
200 g
Feta
100 g
Rucola
1 bosje

Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

Een zalige 'sharing dish' met als basis geroosterd Turks brood. Jeroen belegt deze originele broodpizza met een laag smeuïge pesto alla trapanese met amandel en tomaat als hoofdingrediënten. Schep daar een hoop gegrilde groenten en wat feta overheen, en je aperomoment kan beginnen!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.
1 rode paprika, olijfolie
2
Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.
1 aubergine, 1 courgette
3
Spoel en snijd de courgette en aubergine in plakken, haal ze door de olijfolie en grill ze in de pan.
olijfolie, 100 g amandelen
4
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de amandelen in de olie. Schep de gekleurde amandelen in de pot van de blender en mix ze fijn.
0,1 l olijfolie, 80 g pecorino, 0,5 bosjes basilicum, 100 g Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, peper, zout, 2 tomaten
5
Voeg de pecorino, de look en tomaten toe, en mix het geheel. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, peper en zout toe en mix tot een gladde pesto.
peper, zout, olijfolie, balsamico, oregano
6
Kruid de gegrilde groenten met peper, zout, een snuif oregano, een scheutje olijfolie en een scheut balsamico.
1 Turken broeden, olijfolie
7
Snijd het Turks brood overlangs in twee en sprenkel er flink wat olijfolie over. Rooster het brood in de oven goudbruin.
8
Leg het geroosterde brood op een schaal of een plank en bedek de geroosterde zijde met een laagje tomatenpesto.
200 g troskerstomaten, 100 g feta, 1 bosje Rucola
9
Verdeel de gegrilde groenten over het brood. Snijd de kerstomaatjes in twee en schik ze tussen de groenten. Werk af met wat rucola, enkele takjes basilicum en verkruimelde feta.