Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.

1 rode paprika, olijfolie
2

Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.

1 aubergine, 1 courgette
3

Spoel en snijd de courgette en aubergine in plakken, haal ze door de olijfolie en grill ze in de pan.

olijfolie, 100 g amandelen
4

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de amandelen in de olie. Schep de gekleurde amandelen in de pot van de blender en mix ze fijn.

Ad door Albert Heijn
Grillpan (thumbnail)Grillpan
Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost potten & pannen. Alleen bij Albert Heijn!
0,1 l olijfolie, 80 g pecorino, 0,5 bosjes basilicum, 100 g Zongedroogde tomaten, 1 teentje Look, peper, zout, 2 tomaten
5

Voeg de pecorino, de look en tomaten toe, en mix het geheel. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, peper en zout toe en mix tot een gladde pesto.

peper, zout, olijfolie, balsamico, oregano
6

Kruid de gegrilde groenten met peper, zout, een snuif oregano, een scheutje olijfolie en een scheut balsamico.

1 Turken broeden, olijfolie
7

Snijd het Turks brood overlangs in twee en sprenkel er flink wat olijfolie over. Rooster het brood in de oven goudbruin.

8

Leg het geroosterde brood op een schaal of een plank en bedek de geroosterde zijde met een laagje tomatenpesto.

200 g troskerstomaten, 100 g feta, 1 bosje Rucola
9

Verdeel de gegrilde groenten over het brood. Snijd de kerstomaatjes in twee en schik ze tussen de groenten. Werk af met wat rucola, enkele takjes basilicum en verkruimelde feta.