Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten

Een zalige 'sharing dish' met als basis geroosterd Turks brood. Jeroen belegt deze originele broodpizza met een laag smeuïge pesto alla trapanese met amandel en tomaat als hoofdingrediënten. Schep daar een hoop gegrilde groenten en wat feta overheen, en je aperomoment kan beginnen!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 100 g amandelen
  • 80 g pecorino
  • 0.5 bussel basilicum
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • peper
  • keukenzout
  • 2 tomaten
  • balsamico
  • oregano
  • 1 Turks brood
  • 200 g troskerstomaat
  • 100 g feta
  • 1 bussel rucola

Benodigdheden

  • grillpan
  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op grillstand en laat de grillpan heet worden.

Schil de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Doe de paprika in een kom, sprenkel er wat olijfolie over en leg de stukken op de hete grill.

Spoel en snijd de courgette en aubergine in plakken, haal ze door de olijfolie en grill ze in de pan.

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en kleur de amandelen in de olie. Schep de gekleurde amandelen in de pot van de blender en mix ze fijn.

Voeg de pecorino, de look en tomaten toe, en mix het geheel. Voeg daarna de zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, peper en zout toe en mix tot een gladde pesto.

Kruid de gegrilde groenten met peper, zout, een snuif oregano, een scheutje olijfolie en een scheut balsamico. 

Snijd het Turks brood overlangs in twee en sprenkel er flink wat olijfolie over. Rooster het brood in de oven goudbruin.

Leg het geroosterde brood op een schaal of een plank en bedek de geroosterde zijde met een laagje tomatenpesto.

Verdeel de gegrilde groenten over het brood. Snijd de kerstomaatjes in twee en schik ze tussen de groenten. Werk af met wat rucola, enkele takjes basilicum en verkruimelde feta.

Turkse broodpizza met tomaat-amandelpesto en gegrilde groenten