Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade

Een bom in laagjes! Zo kan je dit dessert met sinaasappel, cake, mousse van sinaas en chocolade het allerbest omschrijven. Het ziet er ook nog eens fantastisch uit, dus gewoon klaarmaken en genieten.

De ingrediënten van dit recept zijn specifiek berekend voor een groep van 8 personen.

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • een scheut room
  • 3 dl room
  • 5 cl Grand Marnier
  • 4 appelsien
  • 450 g plattekaas
  • 80 g poedersuiker
  • 1 vanillestok
  • 1 quatre quarts cake
  • 100 g chocoladeschilfers
  • 4 eetlepel cacaopoeder

Benodigdheden

  • een groot trifleglas (of 8 wijnglazen)
  • spuitzak
  • maatbeker
  • garde (of keukenmachine)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.

Schep de plattekaas in een kom en voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje toe. Meng alles goed onder elkaar.

Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de helft van de de room vervolgens door de plattekaas. Klop de rest van de room half op (yoghurtdikte) en spatel hem onder de plattekaas. Doe het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Snijd de sinaasappels à vif en vervolgens in plakjes.

Breek de cake in stukken en leg een deel ervan op de bodem van het glas waarin je de trifle zal serveren. Spuit vervolgens een deel van de opgesteven room over de cake. Schik enkele plakjes sinaasappel tegen de rand van het glas. Strooi er wat cacaopoeder en chocoladeschilfers over. Herhaal de handelingen tot het glas bijna volledig gevuld is. Werk af met extra chocoladeschilfers en cacaopoeder.

Trifle van sinaasappel, plattekaas en chocolade