Instructies
4 personen
1,5 blaadjes gelatine
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
0,5 scheutjes Room, 0,03 l Grand Marnier, 2 appelsienen
2
Doe de room in een kookpot. Rasp de zestes van een sinaasappel erbij en voeg er het sinaasappelsap aan toe, gevolgd door de Grand Marnier. Breng de room aan de kook.
225 g platte kaas, 40 g poedersuiker, 0,5 vanillestok
3
Schep de plattekaas in een kom en voeg de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje toe. Meng alles goed onder elkaar.
0,15 l Room
4
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room. Roer de helft van de de room vervolgens door de plattekaas. Klop de rest van de room half op (yoghurtdikte) en spatel hem onder de plattekaas. Doe het mengsel in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
5
Snijd de sinaasappels à vif en vervolgens in plakjes.
0,5 quatre quarts cake, 50 g chocoladeschilfers, 2 el cacaopoeder
6