Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
Ingrediënten
4 personen
Tarwebloem
100 g
Boekweitbloem
300 g
Zout
Melk
0,6 l
Tafelbier
0,2 l
Eieren
4
Boter
Gezouten spek
4 dikke plakken
Appel
1
Perensiroop
Benodigdheden
Een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10
Serveer met perensiroop.
100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10
Serveer met perensiroop.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Tarwebloem
100 g
Boekweitbloem
300 g
Zout
Melk
0,6 l
Tafelbier
0,2 l
Eieren
4
Boter
Gezouten spek
4 dikke plakken
Appel
1
Perensiroop
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
Dit is een origineel recept van Jeroens oma dat hij een beetje vereenvoudigd heeft. De boekweit heeft een specifieke smaak die perfect combineert met spek en appels.Instructies
100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10
Serveer met perensiroop.