dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes (thumbnail)Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

30m
10
-
1.9K
Recepten

Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

Dit is een origineel recept van Jeroens oma dat hij een beetje vereenvoudigd heeft. De boekweit heeft een specifieke smaak die perfect combineert met spek en appels.
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes (thumbnail)Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

30m
10
-
1.9K
Recepten

Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

Dit is een origineel recept van Jeroens oma dat hij een beetje vereenvoudigd heeft. De boekweit heeft een specifieke smaak die perfect combineert met spek en appels.
Type gerechtDessert
Totale tijd30m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Tarwebloem
100 g
Boekweitbloem
300 g
Zout
Melk
0,6 l
Tafelbier
0,2 l
Eieren
4
Boter
Gezouten spek
4 dikke plakken
Appel
1
Perensiroop

Benodigdheden

Een garde

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10
Serveer met perensiroop.
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.

Instructies

100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10
Serveer met perensiroop.
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes (thumbnail)Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Tarwebloem
100 g
Boekweitbloem
300 g
Zout
Melk
0,6 l
Tafelbier
0,2 l
Eieren
4
Boter
Gezouten spek
4 dikke plakken
Appel
1
Perensiroop

Boekweitpannenkoeken met spek en gebakken appeltjes

Dit is een origineel recept van Jeroens oma dat hij een beetje vereenvoudigd heeft. De boekweit heeft een specifieke smaak die perfect combineert met spek en appels.
Instructies
100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10
Serveer met perensiroop.