Instructies
4 personen
100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1
Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.
TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2
Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.
4 eieren
3
Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5
Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.
6
Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.
7
Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.
8
Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.
9
Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.
perensiroop
10