Instructies

4 personen
100 g tarwebloem, 300 g boekweitbloem, zout
1

Meng de tarwebloem met de boekweitbloem en een snuifje zout.

TIPJe hebt zowel gewone als boekweitbloem nodig. Een pannenkoek met alleen boekweit, breekt namelijk te snel.
0,6 l melk, 0,2 l tafelbier
2

Roer met de melk en het tafelbier tot een glad beslag.

4 eieren
3

Voeg er dan de eieren aan toe en meng goed met een garde. Laat even rusten.

boter
4

Smelt een klontje boter in een pan.

4 dikke plakken Gezouten spek, 1 appel
5

Snijd het spek in reepjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes of partjes.

6

Bak een deel van het spek in de pan en doe er een deel van de appels bij.

7

Giet er wat beslag over en laat de pannenkoek bakken op een zacht vuur.

8

Laat de pannenkoek voorzichtig op een bord glijden, draai hem om in de pan en laat de andere kant bakken.

9

Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

perensiroop
10

Serveer met perensiroop.