Tortilla met gestoofde ui, gekonfijte paprika en ansjovis
Tortilla met gestoofde ui, gekonfijte paprika en ansjovis
Een spaanse aardappeltaart met compote van ui en sherry, gekonfijte paprikaslierten en gezouten ansjovis.
Tortilla met gestoofde ui, gekonfijte paprika en ansjovis
Tortilla met gestoofde ui, gekonfijte paprika en ansjovis
Een spaanse aardappeltaart met compote van ui en sherry, gekonfijte paprikaslierten en gezouten ansjovis.
Ingrediënten
4 personen
Loskokende aardappelengeschild
400 g
Eieren
3
Look
2 teentjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Uien
4
Sherry
1 scheutje
Tijm
Rode paprika's
2
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
Xeresazijn
1 flinke scheut
Ansjovis
100 g
Bieslook
0,5 bosjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 150 °C.
400 g Loskokende aardappelen (geschild)
2
Snijd de aardappelen in plakken van een halve centimeter en bak ze gaar in olijfolie.
2 rode paprika's, grof zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke scheut xeresazijn, tijm, rozemarijn
3
Schil de paprika’s, snijd ze in repen en doe ze met olijfolie, grof zout, wat peper, een snuif gerookt paprika, xeresazijn, tijm en rozemarijn in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.
400 g Loskokende aardappelen (geschild), 2 teentjes Look
4
Schep de gare aardappelen uit de olie, doe ze in een kom en ga er met een vork door, zodat ze in stukken breken. Breng de aardappelen op smaak met geraspte look.
4 uien
5
Snijd de uien fijn en stoof ze in een deel van de olie.
3 eieren
6
Kluts de eieren in een kom en meng ze onder de aardappelen. Breng het geheel op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
1 scheutje sherry, tijm
7
Voeg een scheut Sherry, een snuif zout, wat peper en enkele takjes fijngesneden tijm toe en stoof de uien zacht.
8
Haal de paprika’s uit de oven wanneer ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
9
Laat wat olijfolie opwarmen in een pan met een hoge rand en giet het beslag van ei en aardappel in de pan. Draai het vuur laag en laat het ei stollen.
10
Draai geregeld met de pan zodat de tortilla los blijft zitten.
11
Draai de tortilla om met behulp van een bord en bak hem op de andere kant, terwijl je weer regelmatig draait met de pan.
100 g Ansjovis, 0,5 bosjes Bieslook
12
Werk de tortilla af met de uien, de paprika’s, ansjovis en fijngesneden bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de oven voorverwarmen tot 150 °C.
400 g Loskokende aardappelen (geschild)
2
Snijd de aardappelen in plakken van een halve centimeter en bak ze gaar in olijfolie.
2 rode paprika's, grof zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke scheut xeresazijn, tijm, rozemarijn
3
Schil de paprika’s, snijd ze in repen en doe ze met olijfolie, grof zout, wat peper, een snuif gerookt paprika, xeresazijn, tijm en rozemarijn in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.
400 g Loskokende aardappelen (geschild), 2 teentjes Look
4
Schep de gare aardappelen uit de olie, doe ze in een kom en ga er met een vork door, zodat ze in stukken breken. Breng de aardappelen op smaak met geraspte look.
4 uien
5
Snijd de uien fijn en stoof ze in een deel van de olie.
3 eieren
6
Kluts de eieren in een kom en meng ze onder de aardappelen. Breng het geheel op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
1 scheutje sherry, tijm
7
Voeg een scheut Sherry, een snuif zout, wat peper en enkele takjes fijngesneden tijm toe en stoof de uien zacht.
8
Haal de paprika’s uit de oven wanneer ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
9
Laat wat olijfolie opwarmen in een pan met een hoge rand en giet het beslag van ei en aardappel in de pan. Draai het vuur laag en laat het ei stollen.
10
Draai geregeld met de pan zodat de tortilla los blijft zitten.
11
Draai de tortilla om met behulp van een bord en bak hem op de andere kant, terwijl je weer regelmatig draait met de pan.
100 g Ansjovis, 0,5 bosjes Bieslook
12
Werk de tortilla af met de uien, de paprika’s, ansjovis en fijngesneden bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Loskokende aardappelengeschild
400 g
Eieren
3
Look
2 teentjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Uien
4
Sherry
1 scheutje
Tijm
Rode paprika's
2
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
Xeresazijn
1 flinke scheut
Ansjovis
100 g
Bieslook
0,5 bosjes
Tortilla met gestoofde ui, gekonfijte paprika en ansjovis
Een spaanse aardappeltaart met compote van ui en sherry, gekonfijte paprikaslierten en gezouten ansjovis.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 150 °C.
400 g Loskokende aardappelen (geschild)
2
Snijd de aardappelen in plakken van een halve centimeter en bak ze gaar in olijfolie.
2 rode paprika's, grof zout, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke scheut xeresazijn, tijm, rozemarijn
3
Schil de paprika’s, snijd ze in repen en doe ze met olijfolie, grof zout, wat peper, een snuif gerookt paprika, xeresazijn, tijm en rozemarijn in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.
400 g Loskokende aardappelen (geschild), 2 teentjes Look
4
Schep de gare aardappelen uit de olie, doe ze in een kom en ga er met een vork door, zodat ze in stukken breken. Breng de aardappelen op smaak met geraspte look.
4 uien
5
Snijd de uien fijn en stoof ze in een deel van de olie.
3 eieren
6
Kluts de eieren in een kom en meng ze onder de aardappelen. Breng het geheel op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
1 scheutje sherry, tijm
7
Voeg een scheut Sherry, een snuif zout, wat peper en enkele takjes fijngesneden tijm toe en stoof de uien zacht.
8
Haal de paprika’s uit de oven wanneer ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
9
Laat wat olijfolie opwarmen in een pan met een hoge rand en giet het beslag van ei en aardappel in de pan. Draai het vuur laag en laat het ei stollen.
10
Draai geregeld met de pan zodat de tortilla los blijft zitten.
11
Draai de tortilla om met behulp van een bord en bak hem op de andere kant, terwijl je weer regelmatig draait met de pan.
100 g Ansjovis, 0,5 bosjes Bieslook
12
Werk de tortilla af met de uien, de paprika’s, ansjovis en fijngesneden bieslook.