Tomato tonnato
Tomato tonnato
Een kleurige tomatensalade met tonijnmayonaise en een tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten.
Tomato tonnato
Tomato tonnato
Een kleurige tomatensalade met tonijnmayonaise en een tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
6
Eierdooiers
3
Mosterd
1 el
Dragonazijn
1 el
CitroenenHet sap
0,5
Water
1 scheutje
Ansjovisfilets
2
Arachideolie
0,2 l
Tonijn
150 g
Kappertjes
3 tl
Paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Engelse saus
Zwarte olijvenzonder pit
4 el
Zongedroogde tomaten100 g
1 bakje
Krulpeterselie
CitroenenHet sap
0,25
Oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Tomatenpuree
1 tl
Ansjovisfilets
6
Kappertjes
2 tl
Foccacia
300 g
Rucola
Basilicum
Benodigdheden
Mixer, hakmolen, grilloven
Voor de tonnatosaus:
150 g tonijn
1
Laat de tonijn uitlekken.
3 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 el dragonazijn, 0,5 citroenen (Het sap), 1 scheutje Water
2
Doe de dooiers met de mosterd, de azijn, het citroensap en een scheutje water in een maatbeker en zet de mixer erin.
2 ansjovisfilets, 3 tl kappertjes, Engelse saus, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe er de ansjovis, de kappertjes, de tonijn en de Engelse saus bij en kruid met paprikapoeder en cayennepeper.
0,2 l arachideolie
4
Mix alles en giet er geleidelijk aan de olie bij.
Voor de tapenade:
4 el Zwarte olijven (zonder pit), 1 bakje Zongedroogde tomaten (100 g), krulpeterselie, 1 tl Tomatenpuree, 0,25 citroenen (Het sap ), 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
5
Laat de olijven en de zongedroogde tomaten uitlekken en doe ze met wat geplukte peterselie, de tomatenpuree, peper en zout, enkele druppels citroensap, de gedroogde oregano en het gerookt paprikapoeder in de hakmolen.
6
Maal alles fijn.
Voor de focaccia:
7
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
300 g foccacia
8
Snijd de focaccia in stukken, leg ze op een bakplaat en rooster ze onder de grill.
Voor de tomaten en de afwerking:
6 tomaten
9
Snijd de tomaten in schijven, leg ze op een groot bord en strooi er wat grof zout over.
6 ansjovisfilets, 2 tl kappertjes, Rucola, basilicum
10
Werk af met enkele lepels tonnatosaus, quenelles tapenade, de ansjovisfilets, de kappertjes, een snuif peper, enkele takjes rucola, basilicum en de warme croutons van focaccia.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de tonnatosaus:
150 g tonijn
1
Laat de tonijn uitlekken.
3 eierdooiers, 1 el mosterd, 1 el dragonazijn, 0,5 citroenen (Het sap), 1 scheutje Water
2
Doe de dooiers met de mosterd, de azijn, het citroensap en een scheutje water in een maatbeker en zet de mixer erin.
2 ansjovisfilets, 3 tl kappertjes, Engelse saus, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
3
Doe er de ansjovis, de kappertjes, de tonijn en de Engelse saus bij en kruid met paprikapoeder en cayennepeper.
0,2 l arachideolie
4
Mix alles en giet er geleidelijk aan de olie bij.
Voor de tapenade:
4 el Zwarte olijven (zonder pit), 1 bakje Zongedroogde tomaten (100 g), krulpeterselie, 1 tl Tomatenpuree, 0,25 citroenen (Het sap ), 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
5
Laat de olijven en de zongedroogde tomaten uitlekken en doe ze met wat geplukte peterselie, de tomatenpuree, peper en zout, enkele druppels citroensap, de gedroogde oregano en het gerookt paprikapoeder in de hakmolen.
6
Maal alles fijn.
Voor de focaccia:
7
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
300 g foccacia
8
Snijd de focaccia in stukken, leg ze op een bakplaat en rooster ze onder de grill.
Voor de tomaten en de afwerking:
6 tomaten
9
Snijd de tomaten in schijven, leg ze op een groot bord en strooi er wat grof zout over.
6 ansjovisfilets, 2 tl kappertjes, Rucola, basilicum
10
Werk af met enkele lepels tonnatosaus, quenelles tapenade, de ansjovisfilets, de kappertjes, een snuif peper, enkele takjes rucola, basilicum en de warme croutons van focaccia.