
België is een klein land, maar kan trots zijn op een hele waaier uitstekende streekproducten. De lichtgeaderde blauwe kaas van de Walhoeve uit Beauvoorde bijvoorbeeld, is zo’n product.Jeroen serveert de kaas op een dikke toast met zelfgemaakte uienconfituur en een frisse salade. Echt een guut recept!
Ingrediënten
- 3 ui
- 2 eetlepel honing
- 2 eetlepel bruine suiker
- 2 dl porto
- scheutje frambozenazijn
- boter
- 1 steranijsje
- 2 koffielepel vijfkruidenmengeling
- 2 blaadje laurier
- tijm
- 100 g notenmengeling
- 1 bussel rucola
- 20 g mosterdblad
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel mosterd
- olijfolie
- 1 eetlepel notenolie
- 2 eetlepel frambozenazijn
- peper
- zout
- bruin brood
- olijfolie
- 200 g blauwe kaas
Benodigdheden
Bereiding
De uienconfituur
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.
Kruid de uien met steranijs en vijfkruidenmengeling. Doe er honing en bruine suiker bij en blus met port. Voeg er ten slotte laurier, tijm en scheutje frambozenazijn aan toe en laat op een zacht vuur sudderen.
Laat de uien helemaal zacht worden. Breng eventueel op smaak met een klein scheutje frambozenazijn.
Doe de confituur in potten en laat afkoelen.
De notensalade
Maak een dressing van honing, mosterd, een klein beetje notenolie, frambozenazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Hak de notenmengeling fijner en rooster ze in een pan zonder vetstof.
Spoel de rucola en de mosterdblaadjes en laat ze uitlekken.