Instructies
4 personen
De uienconfituur
3 uien, 2 el honing, 2 el bruine suiker, 0,2 l porto, 1 scheutje frambozenazijn, boter, 1 Steranijs, 2 tl vijfkruidenmengeling, 2 blaadje laurier, tijm
1
Pel en halveer de uien. Snijd ze in dunne halve ringen.
2
Smelt een klontje boter in een pan en stoof de uien aan zonder ze te kleuren.
3
Kruid de uien met steranijs en vijfkruidenmengeling. Doe er honing en bruine suiker bij en blus met port. Voeg er ten slotte laurier, tijm en scheutje frambozenazijn aan toe en laat op een zacht vuur sudderen.
4
Laat de uien helemaal zacht worden. Breng eventueel op smaak met een klein scheutje frambozenazijn.
5
Doe de confituur in potten en laat afkoelen.
De notensalade
100 g notenmengeling, 1 bosje Rucola, 20 g mosterdblad, 1 el honing, 1 el mosterd, olijfolie, 1 el notenolie, 2 el frambozenazijn, peper, zout
6
Maak een dressing van honing, mosterd, een klein beetje notenolie, frambozenazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
TIPLet op met notenolie. Als je er te veel van gebruikt, gaat de dressing ‘muf’ smaken.
7
Hak de notenmengeling fijner en rooster ze in een pan zonder vetstof.
8
Spoel de rucola en de mosterdblaadjes en laat ze uitlekken.
Afwerken en serveren
1 bruin brood, olijfolie, 200 g blauwe kaas
9
Verwarm de ovengrill.
10
Snijd dikke sneden van het brood.
11
Wrijf de sneden brood in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill.
12
Meng de sla met de vinaigrette en de geroosterde noten. Breng op smaak met peper en zout.
13
Snijd de blauwe kaas in plakjes.
14