Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank
Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax.
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank
Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax.
Ingrediënten
4 personen
Meli Honinghoning
Citroen
1
Limoenen
2
Sinaasappelen
3
Roze pompelmoes
1
Zalmfilets
400 g
Dille
0,5 bosjes
Zout
1 tl
Kristalsuiker
1 tl
Pompelmoes
1
Peper
Feta
200 g
Ricotta
200 g
Olijfolie
Amandelen
50 g
Roggebrood
1
Tonic
2 flesjes
Suikersiroop
1 scheutje
Munt
Tuinkers
1 een toefje
Benodigdheden
Blender, een blender, keukenpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Meli

Meli Honing
100% natuurlijk, 100 jaar lang100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
De agrumdrank
1 citroen, 1 limoen, 2 sinaasappelen, 1 roze pompelmoes
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.
De gemarineerde zalm
400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.
Afwerken en serveren
2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
Meli Honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Meli

Meli Honing
100% natuurlijk, 100 jaar lang100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
De agrumdrank
1 citroen, 1 limoen, 2 sinaasappelen, 1 roze pompelmoes
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.
De gemarineerde zalm
400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.
Afwerken en serveren
2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
Meli Honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Citroen
1
Limoenen
2
Sinaasappelen
3
Roze pompelmoes
1
Zalmfilets
400 g
Dille
0,5 bosjes
Zout
1 tl
Kristalsuiker
1 tl
Pompelmoes
1
Peper
Feta
200 g
Ricotta
200 g
Olijfolie
Amandelen
50 g
Roggebrood
1
Tonic
2 flesjes
Suikersiroop
1 scheutje
Munt
Tuinkers
1 een toefje
Meli Honinghoning
Toast met gemarineerde zalm en citrusdrank
Soms kan eenvoudig heel erg lekker zijn: een snelgemaakt citrusdrankje met een toast en in citrus gemarineerde zalm. Een zomerse variatie op de Scandinavische gravad lax.Instructies
De agrumdrank
1 citroen, 1 limoen, 2 sinaasappelen, 1 roze pompelmoes
1
Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.
De gemarineerde zalm
400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.
Afwerken en serveren
2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
Meli Honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.