Pers de citroen, de limoen, de sinaasappels en de pompelmoes. Laat het sap in de koelkast afkoelen.
De gemarineerde zalm
400 g zalmfilets
2
Snijd de zalm in dunne plakjes en leg ze in een kom.
0,5 bosjes dille
3
Snipper de dille.
1 tl zout, 1 tl kristalsuiker
4
Strooi het zout, de suiker en de dille over de zalm. Meng goed en laat marineren.
1 sinaasappel, 1 Pompelmoes, 1 limoen, peper
5
Snijd de buitenste schil van de sinaasappel, pompelmoes en limoen. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit (peler à vif). Vang het sap op en sprenkel het over de zalm. Kruid met peper en laat de zalm verder marineren in de koelkast.
200 g feta, 200 g ricotta, olijfolie
6
Mix de feta met de ricotta in de blender. Doe er een scheutje olijfolie bij en kruid met veel peper. Mix nog een keer tot een smeuïge crème.
lightbulb_outline
TIPLiefhebbers kunnen ook nog een lepel mierikswortelpuree toevoegen.
50 g amandelen
7
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en rooster de amandelschilfers goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
1 roggebrood
8
Snijd het brood in dikke sneden en rooster ze in de broodrooster.
Afwerken en serveren
2 flesjes tonic, 1 scheutje suikersiroop, Munt
9
Haal het citrussap uit de koelkast en giet er de tonic en een scheut suikersiroop bij. Stop enkele takjes verse munt in de kan.
lightbulb_outline
TIPHeb je geen suikersiroop? Doe er dan wat bloemsuiker bij. Die lost ook snel op.
1 een toefje tuinkers
10
Smeer de feta-ricottacrème op de toasten. Leg er enkele toefjes tuinkers en de gemarineerde zalm op.
honing
11
Werk af met partjes citrus, geroosterde amandelschilfers en een drupje honing.