Toast champignon met eekhoorntjesbrood en roerei

Toast champignon met eekhoorntjesbrood en roerei

20m
11
-
175
Recepten

Toast champignon met eekhoorntjesbrood en roerei

Een gebakken zuurdesemtoast met gebakken champignons, sjalot en look, afgewerkt met roerei en waterkers.
Toast champignon met eekhoorntjesbrood en roerei

Toast champignon met eekhoorntjesbrood en roerei

20m
11
-
175
Recepten

Toast champignon met eekhoorntjesbrood en roerei

Een gebakken zuurdesemtoast met gebakken champignons, sjalot en look, afgewerkt met roerei en waterkers.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd20m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes175

Ingrediënten

4 personen
Zuurdesembrood
4 sneetjes
Eekhoorntjesbrood
400 g
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Eieren
4
Zure room
1 el
Boter
50 g
Krulpeterselieenkele takjes
Bieslook
0,5 bosjes
Citroensapenkele druppels
Waterkersenkele takjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Waterkers (enkele takjes)
1
Spoel de waterkers in koud water en laat hem uitlekken.
4 sneetjes Zuurdesembrood
2
Snijd het brood in dikke plakken.
400 g eekhoorntjesbrood
3
Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Snijd de sjalot in blokjes en plet de look.
0,5 bosjes Bieslook, 1 takje krulpeterselie (enkele takjes)
5
Snipper de bieslook en de peterselie fijn.
6
Laat een klont boter smelten in een pan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe.
7
Bak het brood op beide kanten in de pan.
8
Hou het gebakken brood even apart.
4 eieren, 50 g boter
9
Breek de eieren in een steelpannetje en voeg er een klontje boter aan toe.
10
Zet het pannetje op het vuur en warm de eieren met de boter geleidelijk aan al roerend op.
11
Haal het pannetje af en toe van het vuur zodat de eieren niet te snel stollen.
1 el Zure room, citroensap (enkele druppels)
12
Kruid de eieren met peper en zout en voeg er de zure room, wat fijngesneden bieslook en peterselie en enkele druppels citroensap aan toe.
13
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan waar het brood in gebakken is en bak de champignons.
14
Voeg er de fijngesneden sjalot en look aan toe en kruid met peper en zout.
15
Leg een toast op een bord en schep er wat roerei en wat gebakken champignons op. Werk af met waterkers en fijne olijfolie.
1
Spoel de waterkers in koud water en laat hem uitlekken.
2
Snijd het brood in dikke plakken.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Waterkers (enkele takjes)
1
Spoel de waterkers in koud water en laat hem uitlekken.
4 sneetjes Zuurdesembrood
2
Snijd het brood in dikke plakken.
400 g eekhoorntjesbrood
3
Kuis de champignons en snijd ze in grote stukken.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
4
Snijd de sjalot in blokjes en plet de look.
0,5 bosjes Bieslook, 1 takje krulpeterselie (enkele takjes)
5
Snipper de bieslook en de peterselie fijn.
6
Laat een klont boter smelten in een pan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe.
7
Bak het brood op beide kanten in de pan.
8
Hou het gebakken brood even apart.
4 eieren, 50 g boter
9
Breek de eieren in een steelpannetje en voeg er een klontje boter aan toe.
10
Zet het pannetje op het vuur en warm de eieren met de boter geleidelijk aan al roerend op.
11
Haal het pannetje af en toe van het vuur zodat de eieren niet te snel stollen.
1 el Zure room, citroensap (enkele druppels)
12
Kruid de eieren met peper en zout en voeg er de zure room, wat fijngesneden bieslook en peterselie en enkele druppels citroensap aan toe.
13
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan waar het brood in gebakken is en bak de champignons.
14
Voeg er de fijngesneden sjalot en look aan toe en kruid met peper en zout.
15
Leg een toast op een bord en schep er wat roerei en wat gebakken champignons op. Werk af met waterkers en fijne olijfolie.
1
Spoel de waterkers in koud water en laat hem uitlekken.
2
Snijd het brood in dikke plakken.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden