dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Tijgersoezen met pralinéroom (thumbnail)Tijgersoezen met pralinéroom

Tijgersoezen met pralinéroom

1u
11
-
1.9K
Recepten

Tijgersoezen met pralinéroom

De benaming ‘tijger’ slaat op het krokante laagje waarmee de soezen worden afgebakken, in een tijgerpatroon. Deze heerlijke lekkernij past heel goed bij de koffie als dessert. Als vulling kan je eender wat gebruiken: van banketbakkersroom, over een bolletje ijs tot fruit. Jeroen kiest in deze versie voor een simpele slagroom met pralinésmaak. Hier kan je gewoon niet afblijven.
Tijgersoezen met pralinéroom (thumbnail)Tijgersoezen met pralinéroom

Tijgersoezen met pralinéroom

1u
11
-
1.9K
Recepten

Tijgersoezen met pralinéroom

De benaming ‘tijger’ slaat op het krokante laagje waarmee de soezen worden afgebakken, in een tijgerpatroon. Deze heerlijke lekkernij past heel goed bij de koffie als dessert. Als vulling kan je eender wat gebruiken: van banketbakkersroom, over een bolletje ijs tot fruit. Jeroen kiest in deze versie voor een simpele slagroom met pralinésmaak. Hier kan je gewoon niet afblijven.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Boter
145 g
Bloem
185 g
Basterdsuiker
110 g
Zout
2 snuifjes
Water
65 g
Melk
65 g
Witte suiker
5 g
Eieren
3
Room
0,3 l
Praliné pasta
3 tl
Bloemsuiker
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Tijgerdeeg

90 g boter, 110 g bloem, 110 g basterdsuiker (blonde suiker), 1 snuifje zout
1
Weeg de boter af in een mengkom samen met de bloem en de blonde suiker. Meng de ingrediënten tot een deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Kneed nog tot een stevig bolletje en rol het deeg vervolgens uit op een bakplaat tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en laat even afkoelen in de diepvries.
3
Haal het tijgerdeeg uit de diepvries en snijd er rondjes uit met ongeveer een diameter van 2 à 3 centimeter. Laat ze verder afkoelen in de diepvries.

Soezen

55 g boter, 65 g water, 65 g melk, 5 g witte suiker, 1 snuifje zout
4
Weeg de boter, het water, de melk en de suiker af in een steelpannetje. Verwarm het mengsel met een snuifje zout op het vuur.
75 g bloem
5
Doe de bloem bij het mengsel en roer het geheel om met een houten lepel tot een stevige bal deeg. Dit gebeurt nog steeds op het vuur.
3 eieren
6
Neem de pan van het vuur en voeg er de eieren één voor één aan toe. Het volgende ei mag pas toegevoegd worden als het vorige ei volledig opgenomen is door het deeg.
7
Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat.
8
Leg de rondjes tijgerdeeg (uit de diepvries) op de soesjes.
9
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 25 minuten. Zet na 25 minuten de oven af en laat de soezen afkoelen in de oven met de deur open.

Vulling

0,3 l room, 3 tl pralinépasta, 1 el bloemsuiker
10
Doe de room samen met de pralinépasta en de bloemsuiker in een mengkom en klop tot slagroom.
11
Doe de slagroom in een spuitzak.
12
Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden, spuit de slagroom op de onderste helft en zet het topje erop.
1
Weeg de boter af in een mengkom samen met de bloem en de blonde suiker. Meng de ingrediënten tot een deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Kneed nog tot een stevig bolletje en rol het deeg vervolgens uit op een bakplaat tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en laat even afkoelen in de diepvries.

Instructies

Tijgerdeeg

90 g boter, 110 g bloem, 110 g basterdsuiker (blonde suiker), 1 snuifje zout
1
Weeg de boter af in een mengkom samen met de bloem en de blonde suiker. Meng de ingrediënten tot een deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Kneed nog tot een stevig bolletje en rol het deeg vervolgens uit op een bakplaat tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en laat even afkoelen in de diepvries.
3
Haal het tijgerdeeg uit de diepvries en snijd er rondjes uit met ongeveer een diameter van 2 à 3 centimeter. Laat ze verder afkoelen in de diepvries.

Soezen

55 g boter, 65 g water, 65 g melk, 5 g witte suiker, 1 snuifje zout
4
Weeg de boter, het water, de melk en de suiker af in een steelpannetje. Verwarm het mengsel met een snuifje zout op het vuur.
75 g bloem
5
Doe de bloem bij het mengsel en roer het geheel om met een houten lepel tot een stevige bal deeg. Dit gebeurt nog steeds op het vuur.
3 eieren
6
Neem de pan van het vuur en voeg er de eieren één voor één aan toe. Het volgende ei mag pas toegevoegd worden als het vorige ei volledig opgenomen is door het deeg.
7
Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat.
8
Leg de rondjes tijgerdeeg (uit de diepvries) op de soesjes.
9
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 25 minuten. Zet na 25 minuten de oven af en laat de soezen afkoelen in de oven met de deur open.

Vulling

0,3 l room, 3 tl pralinépasta, 1 el bloemsuiker
10
Doe de room samen met de pralinépasta en de bloemsuiker in een mengkom en klop tot slagroom.
11
Doe de slagroom in een spuitzak.
12
Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden, spuit de slagroom op de onderste helft en zet het topje erop.
1
Weeg de boter af in een mengkom samen met de bloem en de blonde suiker. Meng de ingrediënten tot een deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Kneed nog tot een stevig bolletje en rol het deeg vervolgens uit op een bakplaat tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en laat even afkoelen in de diepvries.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tijgersoezen met pralinéroom (thumbnail)Tijgersoezen met pralinéroom
4 personen
1u
Ingrediënten
Boter
145 g
Bloem
185 g
Basterdsuiker
110 g
Zout
2 snuifjes
Water
65 g
Melk
65 g
Witte suiker
5 g
Eieren
3
Room
0,3 l
Praliné pasta
3 tl
Bloemsuiker
1 el

Tijgersoezen met pralinéroom

De benaming ‘tijger’ slaat op het krokante laagje waarmee de soezen worden afgebakken, in een tijgerpatroon. Deze heerlijke lekkernij past heel goed bij de koffie als dessert. Als vulling kan je eender wat gebruiken: van banketbakkersroom, over een bolletje ijs tot fruit. Jeroen kiest in deze versie voor een simpele slagroom met pralinésmaak. Hier kan je gewoon niet afblijven.
Instructies

Tijgerdeeg

90 g boter, 110 g bloem, 110 g basterdsuiker (blonde suiker), 1 snuifje zout
1
Weeg de boter af in een mengkom samen met de bloem en de blonde suiker. Meng de ingrediënten tot een deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Kneed nog tot een stevig bolletje en rol het deeg vervolgens uit op een bakplaat tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en laat even afkoelen in de diepvries.
3
Haal het tijgerdeeg uit de diepvries en snijd er rondjes uit met ongeveer een diameter van 2 à 3 centimeter. Laat ze verder afkoelen in de diepvries.

Soezen

55 g boter, 65 g water, 65 g melk, 5 g witte suiker, 1 snuifje zout
4
Weeg de boter, het water, de melk en de suiker af in een steelpannetje. Verwarm het mengsel met een snuifje zout op het vuur.
75 g bloem
5
Doe de bloem bij het mengsel en roer het geheel om met een houten lepel tot een stevige bal deeg. Dit gebeurt nog steeds op het vuur.
3 eieren
6
Neem de pan van het vuur en voeg er de eieren één voor één aan toe. Het volgende ei mag pas toegevoegd worden als het vorige ei volledig opgenomen is door het deeg.
7
Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat.
8
Leg de rondjes tijgerdeeg (uit de diepvries) op de soesjes.
9
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 25 minuten. Zet na 25 minuten de oven af en laat de soezen afkoelen in de oven met de deur open.

Vulling

0,3 l room, 3 tl pralinépasta, 1 el bloemsuiker
10
Doe de room samen met de pralinépasta en de bloemsuiker in een mengkom en klop tot slagroom.
11
Doe de slagroom in een spuitzak.
12
Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden, spuit de slagroom op de onderste helft en zet het topje erop.