Instructies
4 personen
Tijgerdeeg
90 g boter, 110 g bloem, 110 g basterdsuiker, 1 snuifje zout
1
Weeg de boter af in een mengkom samen met de bloem en de blonde suiker. Meng de ingrediënten tot een deeg en voeg er een snuifje zout aan toe.
2
Kneed nog tot een stevig bolletje en rol het deeg vervolgens uit op een bakplaat tot een dikte van ongeveer 3 millimeter en laat even afkoelen in de diepvries.
3
Haal het tijgerdeeg uit de diepvries en snijd er rondjes uit met ongeveer een diameter van 2 à 3 centimeter. Laat ze verder afkoelen in de diepvries.
Soezen
55 g boter, 65 g Water, 65 g melk, 5 g witte suiker, 1 snuifje zout
4
Weeg de boter, het water, de melk en de suiker af in een steelpannetje. Verwarm het mengsel met een snuifje zout op het vuur.
75 g bloem
5
Doe de bloem bij het mengsel en roer het geheel om met een houten lepel tot een stevige bal deeg. Dit gebeurt nog steeds op het vuur.
3 eieren
6
Neem de pan van het vuur en voeg er de eieren één voor één aan toe. Het volgende ei mag pas toegevoegd worden als het vorige ei volledig opgenomen is door het deeg.
7
Doe het beslag in een spuitzak en spuit toefjes op een bakplaat.
8
Leg de rondjes tijgerdeeg (uit de diepvries) op de soesjes.
9
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180° voor ongeveer 25 minuten. Zet na 25 minuten de oven af en laat de soezen afkoelen in de oven met de deur open.
Vulling
0,3 l Room, 3 tl praliné pasta, 1 el bloemsuiker
10
Doe de room samen met de pralinépasta en de bloemsuiker in een mengkom en klop tot slagroom.
11
Doe de slagroom in een spuitzak.
12