Quiche met witloof, ham en cheddar
Quiche met witloof, ham en cheddar
Quiche met witloof, ham en cheddar
Quiche met witloof, ham en cheddar
Ingrediënten
4 personen
Eieren
2
Kruimeldeeg
1 vel
Boter
1 klontje
Witloof
6 stronkje
Nootmuskaat
Peper
Zout
Eierdooiers
2
Room
0,2 l
Cheddar
100 g
Hamin dikke plakken
200 g
Benodigdheden
Een lage ronde taartvorm diameter 20 25 cm, een vel bakpapier, een kaasrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Quiche met witloof, ham en cheddar
1 vel kruimeldeeg
1
Begin met het voorbakken van de quichebodem. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Bekijk hier hoe je zelf kruimeldeeg kan maken.
TIPJe kan voorverpakt kruimeldeeg gebruiken, maar waarom zou je zelf eens niet je kruimeldeeg maken?
2
Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem mee. Leg een vel bakpapier onder het deeg, zodat je de quiche straks zonder problemen uit de vorm kan halen
3
Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes deeg.
4
Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de voorverwarmde oven. Hou de oven nadien op temperatuur.
1 klontje boter
5
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur.
6 stronkje witloof
6
Snipper het witloof in fijne stukjes. Dat gaat gemakkelijker als je de stronkjes eerst overlangs doorsnijdt. De harde onderkant en de kern van het witloof gebruik je best niet.
nootmuskaat, peper, zout
7
Zodra de boter lichtbruin is, bak je de stukjes witloof in de pan. Roer regelmatig om. Het witloof zal een heel stuk volume verliezen. Kruid de groente met wat nootmuskaat, een snuifje zout en wat peper van de molen. Laat het witloof lang genoeg bakken. De groente mag niet vochtig meer zijn, maar ook niet taai. Als je witloof nog te nat is zal de quichebodem wak worden bij het garen.
8
Verwijder het vetrandje van de ham en snij het vlees vervolgens in kleine blokjes.
2 eieren, 2 eierdooiers, 0,2 l Room
9
Neem een mengkom en klop er de hele eieren én de extra eidooiers in los, samen met de room. Kruid het mengsel met een snuifje zout en wat peper.
10
Neem er de voorgebakken quichebodem bij. Schep er eerst het gebakken witloof in. Verdeel dit egaal over het hele oppervlak.
100 g Cheddar, 200 g ham
11
Strooi de blokjes ham over het witloof en rasp er de cheddar over.
12
Giet ten slotte het mengsel van ei en room erbij. Verdeel dit mooi over het hele oppervlak van de quiche. Plaats de quiche in de warme oven en bak ze 30 minuten lang op 180°C.
13
Serveer de ham-witloofquiche warm of koud.
Quiche met witloof, ham en cheddar
1 vel kruimeldeeg
1
Begin met het voorbakken van de quichebodem. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Bekijk hier hoe je zelf kruimeldeeg kan maken.
TIPJe kan voorverpakt kruimeldeeg gebruiken, maar waarom zou je zelf eens niet je kruimeldeeg maken?
2
Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem mee. Leg een vel bakpapier onder het deeg, zodat je de quiche straks zonder problemen uit de vorm kan halen
3
Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes deeg.
4
Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de voorverwarmde oven. Hou de oven nadien op temperatuur.
1 klontje boter
5
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur.
6 stronkje witloof
6
Snipper het witloof in fijne stukjes. Dat gaat gemakkelijker als je de stronkjes eerst overlangs doorsnijdt. De harde onderkant en de kern van het witloof gebruik je best niet.
nootmuskaat, peper, zout
7
Zodra de boter lichtbruin is, bak je de stukjes witloof in de pan. Roer regelmatig om. Het witloof zal een heel stuk volume verliezen. Kruid de groente met wat nootmuskaat, een snuifje zout en wat peper van de molen. Laat het witloof lang genoeg bakken. De groente mag niet vochtig meer zijn, maar ook niet taai. Als je witloof nog te nat is zal de quichebodem wak worden bij het garen.
8
Verwijder het vetrandje van de ham en snij het vlees vervolgens in kleine blokjes.
2 eieren, 2 eierdooiers, 0,2 l Room
9
Neem een mengkom en klop er de hele eieren én de extra eidooiers in los, samen met de room. Kruid het mengsel met een snuifje zout en wat peper.
10
Neem er de voorgebakken quichebodem bij. Schep er eerst het gebakken witloof in. Verdeel dit egaal over het hele oppervlak.
100 g Cheddar, 200 g ham
11
Strooi de blokjes ham over het witloof en rasp er de cheddar over.
12
Giet ten slotte het mengsel van ei en room erbij. Verdeel dit mooi over het hele oppervlak van de quiche. Plaats de quiche in de warme oven en bak ze 30 minuten lang op 180°C.
13
Serveer de ham-witloofquiche warm of koud.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Eieren
2
Kruimeldeeg
1 vel
Boter
1 klontje
Witloof
6 stronkje
Nootmuskaat
Peper
Zout
Eierdooiers
2
Room
0,2 l
Cheddar
100 g
Hamin dikke plakken
200 g
Quiche met witloof, ham en cheddar
Een quiche is een hartige taart die je zowel warm als koud kan eten. Jeroen maakt deze keer zo’n eenvoudig gebakje met witloof, smakelijke gekookte ham en cheddar. De inspiratie voor deze combinatie haalde hij bij de klassieker ham-witloofrolletjes in kaassaus.Instructies
Quiche met witloof, ham en cheddar
1 vel kruimeldeeg
1
Begin met het voorbakken van de quichebodem. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Bekijk hier hoe je zelf kruimeldeeg kan maken.
TIPJe kan voorverpakt kruimeldeeg gebruiken, maar waarom zou je zelf eens niet je kruimeldeeg maken?
2
Rol het deeg uit en bedek er de taartbodem mee. Leg een vel bakpapier onder het deeg, zodat je de quiche straks zonder problemen uit de vorm kan halen
3
Druk het deeg goed aan in de randen van de bakvorm en verwijder overhangende stukjes deeg.
4
Laat de quichebodem 15 minuten voorbakken in de voorverwarmde oven. Hou de oven nadien op temperatuur.
1 klontje boter
5
Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur.
6 stronkje witloof
6
Snipper het witloof in fijne stukjes. Dat gaat gemakkelijker als je de stronkjes eerst overlangs doorsnijdt. De harde onderkant en de kern van het witloof gebruik je best niet.
nootmuskaat, peper, zout
7
Zodra de boter lichtbruin is, bak je de stukjes witloof in de pan. Roer regelmatig om. Het witloof zal een heel stuk volume verliezen. Kruid de groente met wat nootmuskaat, een snuifje zout en wat peper van de molen. Laat het witloof lang genoeg bakken. De groente mag niet vochtig meer zijn, maar ook niet taai. Als je witloof nog te nat is zal de quichebodem wak worden bij het garen.
8
Verwijder het vetrandje van de ham en snij het vlees vervolgens in kleine blokjes.
2 eieren, 2 eierdooiers, 0,2 l Room
9
Neem een mengkom en klop er de hele eieren én de extra eidooiers in los, samen met de room. Kruid het mengsel met een snuifje zout en wat peper.
10
Neem er de voorgebakken quichebodem bij. Schep er eerst het gebakken witloof in. Verdeel dit egaal over het hele oppervlak.
100 g Cheddar, 200 g ham
11
Strooi de blokjes ham over het witloof en rasp er de cheddar over.
12
Giet ten slotte het mengsel van ei en room erbij. Verdeel dit mooi over het hele oppervlak van de quiche. Plaats de quiche in de warme oven en bak ze 30 minuten lang op 180°C.
13
Serveer de ham-witloofquiche warm of koud.