Hachis parmentier met ossenstaart en pompoen
Hachis parmentier met ossenstaart en pompoen
Hachis parmentier met ossenstaart en pompoen
Hachis parmentier met ossenstaart en pompoen
Ingrediënten
4 personen
Boter
1 een flinke klont
Boter
1 klontje
Ossenstaart
1
Ajuin
1
Selder
4 stengels
Look
2 teentjes
Wortels
3
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Steranijs
1
Bloem
2 el
Bruin bier
0,75 l
Mosterd
3 tl
Zout
Zout
1 flinke snuif
Peper
Pompoen
1
Nootmuskaat
2 flinke snuif
Olijfolie
2 scheutjes
Frietaardappelen
1.000 g
Luikse stroop
2 el
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Paneermeel
100 g
Benodigdheden
Ovenschotel, pureestamper, vuurvaste casserole of kookpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 een flinke klont boter
2
Zet een vuurvaste casserole op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 ossenstaart
3
Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout en stoof de stukken vervolgens aan in de hete vetstof.
1 ajuin, 4 stengels selder, 2 teentjes Look, 3 Wortels
4
Pel en versnipper de ui. Snijd ook de stengels selder, de teentjes look en de wortelen in fijne stukken.
5
Haal het vlees uit de casserole en laat de groenten in de pot stoven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, 1 Steranijs
6
Breng de groenten op smaak met enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, enkele takjes rozemarijn en een steranijs.
2 el bloem
7
Meng de bloem onder de groenten en voeg het vlees opnieuw toe aan de groenten.
0,75 l bruin bier, 3 tl mosterd, zout, peper
8
Bevochtig het geheel met donker bier en breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
TIPJeroen gebruikt Lupulus Hibernatus, een zoet bier met de smaken van kaneel en kruidnagel.
9
Laat het geheel verder garen in de voorverwarmde oven gedurende 3-4 uur.
1 pompoen, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat, 1 scheutje olijfolie
10
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een ovenschaal. Breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en olijfolie. Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten in de oven.
1.000 g frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een kookpot met gezouten water.
12
Haal de casserole uit de oven en neem er het vlees uit.
13
Pluk het vlees van het bot en hak de stukken verder fijn.
2 el Luikse stroop
14
Voeg de Luikse stroop toe aan de saus en doe er vervolgens het vlees opnieuw bij.
15
Haal de pompoen uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C. Giet het vrijgekomen sap van de pompoen bij de saus.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 flinke snuif zout, 1 flinke snuif nootmuskaat
16
Stamp de gare aardappelen fijn tot een puree. Voeg er de boter, de eigelen, de melk, een flinke snuif zout en een flinke snuif nootmuskaat aan toe.
17
Meng de blokjes pompoen onder de aardappelpuree.
18
Neem een ovenschotel, verdeel het vlees en de ui over de bodem en doe er de aardappelpuree bovenop.
100 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie
19
Meng de paneermeel met een scheutje olijfolie in een kommetje. Strooi het mengsel over het laagje puree. Laat het geheel gratineren in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 een flinke klont boter
2
Zet een vuurvaste casserole op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 ossenstaart
3
Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout en stoof de stukken vervolgens aan in de hete vetstof.
1 ajuin, 4 stengels selder, 2 teentjes Look, 3 Wortels
4
Pel en versnipper de ui. Snijd ook de stengels selder, de teentjes look en de wortelen in fijne stukken.
5
Haal het vlees uit de casserole en laat de groenten in de pot stoven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, 1 Steranijs
6
Breng de groenten op smaak met enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, enkele takjes rozemarijn en een steranijs.
2 el bloem
7
Meng de bloem onder de groenten en voeg het vlees opnieuw toe aan de groenten.
0,75 l bruin bier, 3 tl mosterd, zout, peper
8
Bevochtig het geheel met donker bier en breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
TIPJeroen gebruikt Lupulus Hibernatus, een zoet bier met de smaken van kaneel en kruidnagel.
9
Laat het geheel verder garen in de voorverwarmde oven gedurende 3-4 uur.
1 pompoen, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat, 1 scheutje olijfolie
10
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een ovenschaal. Breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en olijfolie. Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten in de oven.
1.000 g frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een kookpot met gezouten water.
12
Haal de casserole uit de oven en neem er het vlees uit.
13
Pluk het vlees van het bot en hak de stukken verder fijn.
2 el Luikse stroop
14
Voeg de Luikse stroop toe aan de saus en doe er vervolgens het vlees opnieuw bij.
15
Haal de pompoen uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C. Giet het vrijgekomen sap van de pompoen bij de saus.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 flinke snuif zout, 1 flinke snuif nootmuskaat
16
Stamp de gare aardappelen fijn tot een puree. Voeg er de boter, de eigelen, de melk, een flinke snuif zout en een flinke snuif nootmuskaat aan toe.
17
Meng de blokjes pompoen onder de aardappelpuree.
18
Neem een ovenschotel, verdeel het vlees en de ui over de bodem en doe er de aardappelpuree bovenop.
100 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie
19
Meng de paneermeel met een scheutje olijfolie in een kommetje. Strooi het mengsel over het laagje puree. Laat het geheel gratineren in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
4u 50m
Ingrediënten
Boter
1 een flinke klont
Boter
1 klontje
Ossenstaart
1
Ajuin
1
Selder
4 stengels
Look
2 teentjes
Wortels
3
Tijm
Rozemarijn
Laurierblaadjes
Steranijs
1
Bloem
2 el
Bruin bier
0,75 l
Mosterd
3 tl
Zout
Zout
1 flinke snuif
Peper
Pompoen
1
Nootmuskaat
2 flinke snuif
Olijfolie
2 scheutjes
Frietaardappelen
1.000 g
Luikse stroop
2 el
Eierdooiers
2
Melk
1 scheutje
Paneermeel
100 g
Hachis parmentier met ossenstaart en pompoen
Je herkent het vlees misschien van de consommé van ossenstaart. Het is alweer een tijdje geleden dat ossenstaart nog op het menu stond, maar in deze prachtige saus met Lupulus Hibernatus komt hij mooi tot z'n recht. De schotel wordt afgewerkt met aardappelpuree en geroosterde pompoen. Onthoud bij dit gerecht: geduld is een mooie deugd!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
1 een flinke klont boter
2
Zet een vuurvaste casserole op het vuur en laat er een klont boter in smelten.
1 ossenstaart
3
Kruid de stukken ossenstaart met peper en zout en stoof de stukken vervolgens aan in de hete vetstof.
1 ajuin, 4 stengels selder, 2 teentjes Look, 3 Wortels
4
Pel en versnipper de ui. Snijd ook de stengels selder, de teentjes look en de wortelen in fijne stukken.
5
Haal het vlees uit de casserole en laat de groenten in de pot stoven.
tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, 1 Steranijs
6
Breng de groenten op smaak met enkele takjes tijm, enkele laurierblaadjes, enkele takjes rozemarijn en een steranijs.
2 el bloem
7
Meng de bloem onder de groenten en voeg het vlees opnieuw toe aan de groenten.
0,75 l bruin bier, 3 tl mosterd, zout, peper
8
Bevochtig het geheel met donker bier en breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
TIPJeroen gebruikt Lupulus Hibernatus, een zoet bier met de smaken van kaneel en kruidnagel.
9
Laat het geheel verder garen in de voorverwarmde oven gedurende 3-4 uur.
1 pompoen, peper, zout, 1 flinke snuif nootmuskaat, 1 scheutje olijfolie
10
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een ovenschaal. Breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en olijfolie. Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten in de oven.
1.000 g frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een kookpot met gezouten water.
12
Haal de casserole uit de oven en neem er het vlees uit.
13
Pluk het vlees van het bot en hak de stukken verder fijn.
2 el Luikse stroop
14
Voeg de Luikse stroop toe aan de saus en doe er vervolgens het vlees opnieuw bij.
15
Haal de pompoen uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C. Giet het vrijgekomen sap van de pompoen bij de saus.
1 klontje boter, 2 eierdooiers, 1 scheutje melk, 1 flinke snuif zout, 1 flinke snuif nootmuskaat
16
Stamp de gare aardappelen fijn tot een puree. Voeg er de boter, de eigelen, de melk, een flinke snuif zout en een flinke snuif nootmuskaat aan toe.
17
Meng de blokjes pompoen onder de aardappelpuree.
18
Neem een ovenschotel, verdeel het vlees en de ui over de bodem en doe er de aardappelpuree bovenop.
100 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie
19
Meng de paneermeel met een scheutje olijfolie in een kommetje. Strooi het mengsel over het laagje puree. Laat het geheel gratineren in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.