Snijd de pompoen in blokjes en verdeel ze over een ovenschaal. Breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en olijfolie. Schuif de ovenschaal gedurende 35 minuten in de oven.
1.000 g frietaardappelen
11
Schil de aardappelen en kook ze gaar in een kookpot met gezouten water.
12
Haal de casserole uit de oven en neem er het vlees uit.
13
Pluk het vlees van het bot en hak de stukken verder fijn.
2 el Luikse stroop
14
Voeg de Luikse stroop toe aan de saus en doe er vervolgens het vlees opnieuw bij.
15
Haal de pompoen uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 200°C. Giet het vrijgekomen sap van de pompoen bij de saus.
Stamp de gare aardappelen fijn tot een puree. Voeg er de boter, de eigelen, de melk, een flinke snuif zout en een flinke snuif nootmuskaat aan toe.
17
Meng de blokjes pompoen onder de aardappelpuree.
18
Neem een ovenschotel, verdeel het vlees en de ui over de bodem en doe er de aardappelpuree bovenop.
100 g paneermeel, 1 scheutje olijfolie
19
Meng de paneermeel met een scheutje olijfolie in een kommetje. Strooi het mengsel over het laagje puree. Laat het geheel gratineren in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.