dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat (thumbnail)Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

40m
19
-
588
Recepten

Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

Een krokant parmezaankoekje met smeuïge geitenkaas, tartaar van tomaten en plakjes gekonfijte tomaat.
Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat (thumbnail)Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

40m
19
-
588
Recepten

Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

Een krokant parmezaankoekje met smeuïge geitenkaas, tartaar van tomaten en plakjes gekonfijte tomaat.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes588

Ingrediënten

4 personen
Suiker
1 snuifje
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Tomatensan marzano
1.000 g
Olijfolie
1 scheutje
Peper en zout
Tijm
Malse boter
90 g
Bloem
150 g
Parmezaangeraspte
50 g
Maïzena
1 tl
Zout
1 snuifje
Water
30 g
Sjalotten
1
Geëmondeerde tomatenDe partjes
2
Pijnboompitten
30 g
Basilicum
1 takje
Olijfolie
Wittewijnazijn
1 scheutje
Geitenkaasverse
100 g
Room
1 scheutje
Mierikswortel pasta
1 tl
Basilicum
Waterkers
1 enkele takjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 120 °C.
1.000 g tomaten (san marzano)
2
Emondeer de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.
3
Hou een vierde van de tomatenpartjes apart voor de tartaar.
1 scheutje olijfolie, Peper en zout, tijm
4
Leg de rest van de tomatenpartjes op een ovenplaat met een bakmatje en sprenkel er olijfolie over. Kruid met peper, zout en fijngesneden tijm en schuif de tomaten 2 uur in de oven om ze te konfijten.
90 g malse boter, 50 g parmezaan (geraspte)
5
Doe de boter in een kom en klop ze samen met de geraspte kaas los met het K-vormig hulpstuk.
150 g bloem, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout
6
Weeg de bloem en de maïzena af, voeg er een snuif zout aan toe en schep de bloem lepel per lepel bij de boter.
30 g Water
7
Voeg het water toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in folie en laat het even opstijven in de koelkast.
100 g geitenkaas (verse), 1 scheutje Room, 1 tl mierikswortel pasta, Peper en zout
8
Breek de geitenkaas in stukken in de blender. Voeg de room en mierikswortelpasta toe en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.
2 geëmondeerde tomaten (De partjes), 1 Sjalotten
9
Snijd voor de tartaar het vruchtvlees van de overgebleven tomaten in blokjes en doe ze met fijngesneden sjalot in een kom.
30 g pijnboompitten
10
Rooster de pijnboompitjes en laat ze afkoelen.
1 takje basilicum, 1 scheutje wittewijnazijn
11
Snipper de basilicum fijn en voeg hem toe, gevolgd door de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.
12
Voeg de pijnboompitten toe en meng alles.
13
Rol het deeg voor de tartelettes uit op een met bloem bestoven werkvlak en duw er cirkels uit.
14
Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Bak ze 20 minuten in een oven van 180 °C en laat afkoelen.
basilicum, 1 enkele takjes Waterkers, olijfolie
15
Schep eerst een lepel geitenkaas op elke tartelettebodem. Lepel er daarna wat van de tartaar op, gevolgd door enkele gekonfijte tomaten. Werk af met wat fijne olijfolie, enkele takjes basilicum en wat waterkers.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 120 °C.
2
Emondeer de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

1
Laat de oven voorverwarmen tot 120 °C.
1.000 g tomaten (san marzano)
2
Emondeer de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.
3
Hou een vierde van de tomatenpartjes apart voor de tartaar.
1 scheutje olijfolie, Peper en zout, tijm
4
Leg de rest van de tomatenpartjes op een ovenplaat met een bakmatje en sprenkel er olijfolie over. Kruid met peper, zout en fijngesneden tijm en schuif de tomaten 2 uur in de oven om ze te konfijten.
90 g malse boter, 50 g parmezaan (geraspte)
5
Doe de boter in een kom en klop ze samen met de geraspte kaas los met het K-vormig hulpstuk.
150 g bloem, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout
6
Weeg de bloem en de maïzena af, voeg er een snuif zout aan toe en schep de bloem lepel per lepel bij de boter.
30 g Water
7
Voeg het water toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in folie en laat het even opstijven in de koelkast.
100 g geitenkaas (verse), 1 scheutje Room, 1 tl mierikswortel pasta, Peper en zout
8
Breek de geitenkaas in stukken in de blender. Voeg de room en mierikswortelpasta toe en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.
2 geëmondeerde tomaten (De partjes), 1 Sjalotten
9
Snijd voor de tartaar het vruchtvlees van de overgebleven tomaten in blokjes en doe ze met fijngesneden sjalot in een kom.
30 g pijnboompitten
10
Rooster de pijnboompitjes en laat ze afkoelen.
1 takje basilicum, 1 scheutje wittewijnazijn
11
Snipper de basilicum fijn en voeg hem toe, gevolgd door de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.
12
Voeg de pijnboompitten toe en meng alles.
13
Rol het deeg voor de tartelettes uit op een met bloem bestoven werkvlak en duw er cirkels uit.
14
Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Bak ze 20 minuten in een oven van 180 °C en laat afkoelen.
basilicum, 1 enkele takjes Waterkers, olijfolie
15
Schep eerst een lepel geitenkaas op elke tartelettebodem. Lepel er daarna wat van de tartaar op, gevolgd door enkele gekonfijte tomaten. Werk af met wat fijne olijfolie, enkele takjes basilicum en wat waterkers.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 120 °C.
2
Emondeer de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat (thumbnail)Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat
4 personen
40m
Ingrediënten
Tomatensan marzano
1.000 g
Olijfolie
1 scheutje
Peper en zout
Tijm
Suiker
1 snuifje
Malse boter
90 g
Bloem
150 g
Parmezaangeraspte
50 g
Maïzena
1 tl
Zout
1 snuifje
Water
30 g
Sjalotten
1
Geëmondeerde tomatenDe partjes
2
Pijnboompitten
30 g
Basilicum
1 takje
Olijfolie
Wittewijnazijn
1 scheutje
Geitenkaasverse
100 g
Room
1 scheutje
Mierikswortel pasta
1 tl
Basilicum
Waterkers
1 enkele takjes

Tartelette met crème van geitenkaas, tartaar van tomaat en gekonfijte tomaat

Een krokant parmezaankoekje met smeuïge geitenkaas, tartaar van tomaten en plakjes gekonfijte tomaat.
Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 120 °C.
1.000 g tomaten (san marzano)
2
Emondeer de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.
3
Hou een vierde van de tomatenpartjes apart voor de tartaar.
1 scheutje olijfolie, Peper en zout, tijm
4
Leg de rest van de tomatenpartjes op een ovenplaat met een bakmatje en sprenkel er olijfolie over. Kruid met peper, zout en fijngesneden tijm en schuif de tomaten 2 uur in de oven om ze te konfijten.
90 g malse boter, 50 g parmezaan (geraspte)
5
Doe de boter in een kom en klop ze samen met de geraspte kaas los met het K-vormig hulpstuk.
150 g bloem, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout
6
Weeg de bloem en de maïzena af, voeg er een snuif zout aan toe en schep de bloem lepel per lepel bij de boter.
30 g Water
7
Voeg het water toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in folie en laat het even opstijven in de koelkast.
100 g geitenkaas (verse), 1 scheutje Room, 1 tl mierikswortel pasta, Peper en zout
8
Breek de geitenkaas in stukken in de blender. Voeg de room en mierikswortelpasta toe en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.
2 geëmondeerde tomaten (De partjes), 1 Sjalotten
9
Snijd voor de tartaar het vruchtvlees van de overgebleven tomaten in blokjes en doe ze met fijngesneden sjalot in een kom.
30 g pijnboompitten
10
Rooster de pijnboompitjes en laat ze afkoelen.
1 takje basilicum, 1 scheutje wittewijnazijn
11
Snipper de basilicum fijn en voeg hem toe, gevolgd door de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.
12
Voeg de pijnboompitten toe en meng alles.
13
Rol het deeg voor de tartelettes uit op een met bloem bestoven werkvlak en duw er cirkels uit.
14
Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Bak ze 20 minuten in een oven van 180 °C en laat afkoelen.
basilicum, 1 enkele takjes Waterkers, olijfolie
15
Schep eerst een lepel geitenkaas op elke tartelettebodem. Lepel er daarna wat van de tartaar op, gevolgd door enkele gekonfijte tomaten. Werk af met wat fijne olijfolie, enkele takjes basilicum en wat waterkers.