Instructies

4 personen
1

Laat de oven voorverwarmen tot 120 °C.

1.000 g tomaten (san marzano)
2

Emondeer de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.

3

Hou een vierde van de tomatenpartjes apart voor de tartaar.

1 scheutje olijfolie, Peper en zout, tijm
4

Leg de rest van de tomatenpartjes op een ovenplaat met een bakmatje en sprenkel er olijfolie over. Kruid met peper, zout en fijngesneden tijm en schuif de tomaten 2 uur in de oven om ze te konfijten.

90 g malse boter, 50 g parmezaan (geraspte)
5

Doe de boter in een kom en klop ze samen met de geraspte kaas los met het K-vormig hulpstuk.

150 g bloem, 1 tl maïzena, 1 snuifje zout
6

Weeg de bloem en de maïzena af, voeg er een snuif zout aan toe en schep de bloem lepel per lepel bij de boter.

30 g Water
7

Voeg het water toe en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in folie en laat het even opstijven in de koelkast.

100 g geitenkaas (verse), 1 scheutje Room, 1 tl mierikswortel pasta, Peper en zout
8

Breek de geitenkaas in stukken in de blender. Voeg de room en mierikswortelpasta toe en kruid met peper en zout. Mix tot een gladde crème.

2 geëmondeerde tomaten (De partjes), 1 Sjalotten
9

Snijd voor de tartaar het vruchtvlees van de overgebleven tomaten in blokjes en doe ze met fijngesneden sjalot in een kom.

30 g pijnboompitten
10

Rooster de pijnboompitjes en laat ze afkoelen.

1 takje basilicum, 1 scheutje wittewijnazijn
11

Snipper de basilicum fijn en voeg hem toe, gevolgd door de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout.

12

Voeg de pijnboompitten toe en meng alles.

13

Rol het deeg voor de tartelettes uit op een met bloem bestoven werkvlak en duw er cirkels uit.

14

Leg de cirkels op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de deegbodems. Bak ze 20 minuten in een oven van 180 °C en laat afkoelen.

basilicum, 1 enkele takjes Waterkers, olijfolie
15

Schep eerst een lepel geitenkaas op elke tartelettebodem. Lepel er daarna wat van de tartaar op, gevolgd door enkele gekonfijte tomaten. Werk af met wat fijne olijfolie, enkele takjes basilicum en wat waterkers.