dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta (thumbnail)Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

35m
17
-
2.9K
Recepten

Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

Een prachtige, hartige tarte tatin van gekarameliseerde rode bieten en een frisse seldersalade afgewerkt met feta. Dit vegetarische gerechtje moet je gewoon eens gemaakt hebben!
Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta (thumbnail)Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

35m
17
-
2.9K
Recepten

Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

Een prachtige, hartige tarte tatin van gekarameliseerde rode bieten en een frisse seldersalade afgewerkt met feta. Dit vegetarische gerechtje moet je gewoon eens gemaakt hebben!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Rode bieten
3
Grof zout
150 g
Boter
80 g
Kristalsuiker
60 g
Balsamico
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Knolselders
0,25
Groene selder
2 stengels
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Appel
1
Eierdooier
1
Slaolie
0,1 l
Appelazijn
1 scheutje
Notenolie
1 een likje
Graanmosterd
1 el
Feta
100 g

Benodigdheden

Blender, mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 Rode bieten, 150 g grof zout
1
Spoel de rode bieten onder koud water en dep ze droog met een handdoek. Leg de rode bieten op het grof zout in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 180°C, nadien pel je de rode bieten en snijd je ze in parten.
80 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 scheutje balsamico
2
Laat de boter smelten in een pan met een hoge rand en voeg de suiker en de balsamico eraan toe. Laat de suiker even karameliseren. Glaceer de partjes rode biet kort in de suiker.
1 vel bladerdeeg
3
Pas het bladerdeeg in de pan en duw de randen goed aan. Je mag niets meer van de bodem of de bieten zien. Maak in het midden van het vel een opening om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen en schuif de pan 35 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder, snijd hem eerst in plakken met behulp van de mandoline en snijd hem vervolgens in fijne reepjes. Breng wat gezouten water aan de kook en kook de sliertjes knolselder net gaar. Spoel ze nadien even onder koud water en laat even uitlekken.
2 stengels groene selder, 1 Sjalotten
5
Spoel de stengels selder onder koud water en schil hem. Snijd de selder in schuine reepjes en meng ze onder de knolselder. Pel de sjalot, snijd ze in ringen en meng ze onder de selder.
0,5 bosjes Bieslook, 1 appel
6
Snipper de bieslook fijn en schep hem bij de salade. Snijd de appel in fijne reepjes, voeg ze toe aan de salade en meng alles goed onder elkaar. Kruid de salade met peper en zout.
1 eierdooier, 0,1 l slaolie, 1 scheutje appelazijn, 1 een likje notenolie, 1 el graanmosterd
7
Doe de dooier met de appelazijn, de graanmosterd en een likje notenolie in de pot van de blender, kruid met peper en zout en zet de mixer erin. Giet de dressing over de salade.
100 g feta
8
Leg een bord op de pan met de tarte tatin in en draai de pan om zodat de tarte tatin op het bord komt te liggen. Werk de tarte tatin af met de seldersalade en wat verkruimelde feta.
1
Spoel de rode bieten onder koud water en dep ze droog met een handdoek. Leg de rode bieten op het grof zout in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 180°C, nadien pel je de rode bieten en snijd je ze in parten.
2
Laat de boter smelten in een pan met een hoge rand en voeg de suiker en de balsamico eraan toe. Laat de suiker even karameliseren. Glaceer de partjes rode biet kort in de suiker.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

3 Rode bieten, 150 g grof zout
1
Spoel de rode bieten onder koud water en dep ze droog met een handdoek. Leg de rode bieten op het grof zout in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 180°C, nadien pel je de rode bieten en snijd je ze in parten.
80 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 scheutje balsamico
2
Laat de boter smelten in een pan met een hoge rand en voeg de suiker en de balsamico eraan toe. Laat de suiker even karameliseren. Glaceer de partjes rode biet kort in de suiker.
1 vel bladerdeeg
3
Pas het bladerdeeg in de pan en duw de randen goed aan. Je mag niets meer van de bodem of de bieten zien. Maak in het midden van het vel een opening om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen en schuif de pan 35 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder, snijd hem eerst in plakken met behulp van de mandoline en snijd hem vervolgens in fijne reepjes. Breng wat gezouten water aan de kook en kook de sliertjes knolselder net gaar. Spoel ze nadien even onder koud water en laat even uitlekken.
2 stengels groene selder, 1 Sjalotten
5
Spoel de stengels selder onder koud water en schil hem. Snijd de selder in schuine reepjes en meng ze onder de knolselder. Pel de sjalot, snijd ze in ringen en meng ze onder de selder.
0,5 bosjes Bieslook, 1 appel
6
Snipper de bieslook fijn en schep hem bij de salade. Snijd de appel in fijne reepjes, voeg ze toe aan de salade en meng alles goed onder elkaar. Kruid de salade met peper en zout.
1 eierdooier, 0,1 l slaolie, 1 scheutje appelazijn, 1 een likje notenolie, 1 el graanmosterd
7
Doe de dooier met de appelazijn, de graanmosterd en een likje notenolie in de pot van de blender, kruid met peper en zout en zet de mixer erin. Giet de dressing over de salade.
100 g feta
8
Leg een bord op de pan met de tarte tatin in en draai de pan om zodat de tarte tatin op het bord komt te liggen. Werk de tarte tatin af met de seldersalade en wat verkruimelde feta.
1
Spoel de rode bieten onder koud water en dep ze droog met een handdoek. Leg de rode bieten op het grof zout in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 180°C, nadien pel je de rode bieten en snijd je ze in parten.
2
Laat de boter smelten in een pan met een hoge rand en voeg de suiker en de balsamico eraan toe. Laat de suiker even karameliseren. Glaceer de partjes rode biet kort in de suiker.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta (thumbnail)Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta
4 personen
35m
Ingrediënten
Rode bieten
3
Grof zout
150 g
Boter
80 g
Kristalsuiker
60 g
Balsamico
1 scheutje
Bladerdeeg
1 vel
Knolselders
0,25
Groene selder
2 stengels
Sjalotten
1
Bieslook
0,5 bosjes
Appel
1
Eierdooier
1
Slaolie
0,1 l
Appelazijn
1 scheutje
Notenolie
1 een likje
Graanmosterd
1 el
Feta
100 g

Tarte tatin van rode biet met seldersalade en feta

Een prachtige, hartige tarte tatin van gekarameliseerde rode bieten en een frisse seldersalade afgewerkt met feta. Dit vegetarische gerechtje moet je gewoon eens gemaakt hebben!
Instructies
3 Rode bieten, 150 g grof zout
1
Spoel de rode bieten onder koud water en dep ze droog met een handdoek. Leg de rode bieten op het grof zout in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 180°C, nadien pel je de rode bieten en snijd je ze in parten.
80 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 scheutje balsamico
2
Laat de boter smelten in een pan met een hoge rand en voeg de suiker en de balsamico eraan toe. Laat de suiker even karameliseren. Glaceer de partjes rode biet kort in de suiker.
1 vel bladerdeeg
3
Pas het bladerdeeg in de pan en duw de randen goed aan. Je mag niets meer van de bodem of de bieten zien. Maak in het midden van het vel een opening om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen en schuif de pan 35 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder, snijd hem eerst in plakken met behulp van de mandoline en snijd hem vervolgens in fijne reepjes. Breng wat gezouten water aan de kook en kook de sliertjes knolselder net gaar. Spoel ze nadien even onder koud water en laat even uitlekken.
2 stengels groene selder, 1 Sjalotten
5
Spoel de stengels selder onder koud water en schil hem. Snijd de selder in schuine reepjes en meng ze onder de knolselder. Pel de sjalot, snijd ze in ringen en meng ze onder de selder.
0,5 bosjes Bieslook, 1 appel
6
Snipper de bieslook fijn en schep hem bij de salade. Snijd de appel in fijne reepjes, voeg ze toe aan de salade en meng alles goed onder elkaar. Kruid de salade met peper en zout.
1 eierdooier, 0,1 l slaolie, 1 scheutje appelazijn, 1 een likje notenolie, 1 el graanmosterd
7
Doe de dooier met de appelazijn, de graanmosterd en een likje notenolie in de pot van de blender, kruid met peper en zout en zet de mixer erin. Giet de dressing over de salade.
100 g feta
8
Leg een bord op de pan met de tarte tatin in en draai de pan om zodat de tarte tatin op het bord komt te liggen. Werk de tarte tatin af met de seldersalade en wat verkruimelde feta.