Instructies
4 personen
3 Rode bieten, 150 g grof zout
1
Spoel de rode bieten onder koud water en dep ze droog met een handdoek. Leg de rode bieten op het grof zout in een ovenschaal. Schuif de ovenschaal 2 uur in een voorverwarmde oven van 180°C, nadien pel je de rode bieten en snijd je ze in parten.
80 g boter, 60 g kristalsuiker, 1 scheutje balsamico
2
Laat de boter smelten in een pan met een hoge rand en voeg de suiker en de balsamico eraan toe. Laat de suiker even karameliseren. Glaceer de partjes rode biet kort in de suiker.
1 vel bladerdeeg
3
Pas het bladerdeeg in de pan en duw de randen goed aan. Je mag niets meer van de bodem of de bieten zien. Maak in het midden van het vel een opening om de stoom tijdens het bakproces te laten ontsnappen en schuif de pan 35 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is.
0,25 knolselders
4
Schil de knolselder, snijd hem eerst in plakken met behulp van de mandoline en snijd hem vervolgens in fijne reepjes. Breng wat gezouten water aan de kook en kook de sliertjes knolselder net gaar. Spoel ze nadien even onder koud water en laat even uitlekken.
2 stengels groene selder, 1 Sjalotten
5
Spoel de stengels selder onder koud water en schil hem. Snijd de selder in schuine reepjes en meng ze onder de knolselder. Pel de sjalot, snijd ze in ringen en meng ze onder de selder.
0,5 bosjes Bieslook, 1 appel
6
Snipper de bieslook fijn en schep hem bij de salade. Snijd de appel in fijne reepjes, voeg ze toe aan de salade en meng alles goed onder elkaar. Kruid de salade met peper en zout.
1 eierdooier, 0,1 l slaolie, 1 scheutje appelazijn, 1 een likje notenolie, 1 el graanmosterd
7
Doe de dooier met de appelazijn, de graanmosterd en een likje notenolie in de pot van de blender, kruid met peper en zout en zet de mixer erin. Giet de dressing over de salade.
100 g feta
8