Tarte tatin van ananas
Tarte tatin van ananas
Tarte tatin is een taart die ondersteboven gebakken wordt en dan omgekeerd. Je maakt ze meestal met appels, maar ze is ook heel lekker met ananas.
Tarte tatin van ananas
Tarte tatin van ananas
Tarte tatin is een taart die ondersteboven gebakken wordt en dan omgekeerd. Je maakt ze meestal met appels, maar ze is ook heel lekker met ananas.
Ingrediënten
4 personen
Kristalsuiker
150 g
Ananas
1
Rum
0,1 l
Boter
60 g
Bladerdeeg
1 vel
Vanille-ijs
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Tarte tatin van ananas
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
150 g kristalsuiker
2
Doe de kristalsuiker in een hoge pan met een scheutje water. Verwarm zodat de suiker smelt en karamelliseert.
1 ananas
3
Schil de ananas met een gekarteld mes. Snijd in 5 plakken van 2 cm. Verwijder de kern met behulp van een uitsteekring. Houd één plak voor het midden en halveer de rest van de plakken.
0,1 l rum, 60 g boter
4
Blus de karamel met een scheut rum. Snijd de boter in blokjes en roer ze door de karamel.
5
Leg de ananas in de karamel. De ronde plak gaat in het midden, de halve plakken errond.
1 vel bladerdeeg
6
Leg het vel bladerdeeg over de ananas. Vouw de buitenste randen netjes over de ananas.
7
Prik een gaatje in het midden zodat het vocht kan ontsnappen.
8
Bak de tarte tatin 45 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Haal de taart uit de oven en keer ze in een snelle beweging om op een groot bord of een ronde schaal.
vanille-ijs
10
Serveer met een bol vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Tarte tatin van ananas
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
150 g kristalsuiker
2
Doe de kristalsuiker in een hoge pan met een scheutje water. Verwarm zodat de suiker smelt en karamelliseert.
1 ananas
3
Schil de ananas met een gekarteld mes. Snijd in 5 plakken van 2 cm. Verwijder de kern met behulp van een uitsteekring. Houd één plak voor het midden en halveer de rest van de plakken.
0,1 l rum, 60 g boter
4
Blus de karamel met een scheut rum. Snijd de boter in blokjes en roer ze door de karamel.
5
Leg de ananas in de karamel. De ronde plak gaat in het midden, de halve plakken errond.
1 vel bladerdeeg
6
Leg het vel bladerdeeg over de ananas. Vouw de buitenste randen netjes over de ananas.
7
Prik een gaatje in het midden zodat het vocht kan ontsnappen.
8
Bak de tarte tatin 45 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Haal de taart uit de oven en keer ze in een snelle beweging om op een groot bord of een ronde schaal.
vanille-ijs
10
Serveer met een bol vanille-ijs.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Kristalsuiker
150 g
Ananas
1
Rum
0,1 l
Boter
60 g
Bladerdeeg
1 vel
Vanille-ijs
Tarte tatin van ananas
Tarte tatin is een taart die ondersteboven gebakken wordt en dan omgekeerd. Je maakt ze meestal met appels, maar ze is ook heel lekker met ananas.Instructies
Tarte tatin van ananas
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
150 g kristalsuiker
2
Doe de kristalsuiker in een hoge pan met een scheutje water. Verwarm zodat de suiker smelt en karamelliseert.
1 ananas
3
Schil de ananas met een gekarteld mes. Snijd in 5 plakken van 2 cm. Verwijder de kern met behulp van een uitsteekring. Houd één plak voor het midden en halveer de rest van de plakken.
0,1 l rum, 60 g boter
4
Blus de karamel met een scheut rum. Snijd de boter in blokjes en roer ze door de karamel.
5
Leg de ananas in de karamel. De ronde plak gaat in het midden, de halve plakken errond.
1 vel bladerdeeg
6
Leg het vel bladerdeeg over de ananas. Vouw de buitenste randen netjes over de ananas.
7
Prik een gaatje in het midden zodat het vocht kan ontsnappen.
8
Bak de tarte tatin 45 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Haal de taart uit de oven en keer ze in een snelle beweging om op een groot bord of een ronde schaal.
vanille-ijs
10
Serveer met een bol vanille-ijs.