Instructies

4 personen

Tarte tatin van ananas

1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

150 g kristalsuiker
2

Doe de kristalsuiker in een hoge pan met een scheutje water. Verwarm zodat de suiker smelt en karamelliseert.

1 ananas
3

Schil de ananas met een gekarteld mes. Snijd in 5 plakken van 2 cm. Verwijder de kern met behulp van een uitsteekring. Houd één plak voor het midden en halveer de rest van de plakken.

0,1 l rum, 60 g boter
4

Blus de karamel met een scheut rum. Snijd de boter in blokjes en roer ze door de karamel.

5

Leg de ananas in de karamel. De ronde plak gaat in het midden, de halve plakken errond.

1 vel bladerdeeg
6

Leg het vel bladerdeeg over de ananas. Vouw de buitenste randen netjes over de ananas.

7

Prik een gaatje in het midden zodat het vocht kan ontsnappen.

8

Bak de tarte tatin 45 minuten in de voorverwarmde oven.

9

Haal de taart uit de oven en keer ze in een snelle beweging om op een groot bord of een ronde schaal.

vanille-ijs
10

Serveer met een bol vanille-ijs.