Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis
Jeroen maakt een verfijnde klassieker met de handgepelde trots uit de Noordzee. Gebruik bij dit chique voorgerecht in elk geval handgepelde garnalen. De smaak is ongeëvenaard!
Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis
Jeroen maakt een verfijnde klassieker met de handgepelde trots uit de Noordzee. Gebruik bij dit chique voorgerecht in elk geval handgepelde garnalen. De smaak is ongeëvenaard!
Ingrediënten
4 personen
Grijze garnalen
250 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Waterkers
1 bosje
Spinazie
100 g
Platte peterselie
1 bosje
Tomaten
4
Sjalotten
0,5
Avocado's
2
Olijfolie
Dragonazijn
Peper
Zout
Ciabatta's
0,25
Boter
Balsamicoazijn
Kervel
Benodigdheden
Blender, een blender, keukenpapier, een hoge dresseerring, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis
250 g grijze garnalen
1
Garnalen schil.
2
Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPDe bicarbonaat in het water en de chlorofyl in de spinazie zorgen ervoor dat de coulis mooi groen wordt.
1 bosje Waterkers, 100 g spinazie, 1 bosje platte peterselie
4
Kook de waterkers met de spinazie en de peterselie kort in het water. Schep de groene kruiden en groenten in het ijswater en laat afkoelen.
4 tomaten
5
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant met een scherp mes. Dompel ze in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.
6
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes (brunoise).
0,5 Sjalotten
7
Pel en snipper de sjalot heel fijn.
2 avocado's
8
Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.
olijfolie, dragonazijn, peper, zout
9
Meng de tomaten met de avocado’s en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
10
Doe de groene groenten en kruiden met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.
0,25 ciabatta's, boter
11
Verwarm een scheut olie en een klontje boter in de pan. Snijd de ciabatta in kleine stukken en bak de croutons.
balsamicoazijn
12
Doe een scheutje balsamico-azijn bij de croutons. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
13
Giet de coulis op een bord en wrijf het een beetje open met de bolle kant van een lepel.
14
Zet een dresseerring in het midden van de coulis. Schep er de salade in.
15
Leg de garnalen op de tomaten. Haal de dresseerring weg.
kervel
16
Werk af met blaadjes kervel en croutons.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis
250 g grijze garnalen
1
Garnalen schil.
2
Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
TIPDe bicarbonaat in het water en de chlorofyl in de spinazie zorgen ervoor dat de coulis mooi groen wordt.
1 bosje Waterkers, 100 g spinazie, 1 bosje platte peterselie
4
Kook de waterkers met de spinazie en de peterselie kort in het water. Schep de groene kruiden en groenten in het ijswater en laat afkoelen.
4 tomaten
5
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant met een scherp mes. Dompel ze in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.
6
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes (brunoise).
0,5 Sjalotten
7
Pel en snipper de sjalot heel fijn.
2 avocado's
8
Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.
olijfolie, dragonazijn, peper, zout
9
Meng de tomaten met de avocado’s en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
10
Doe de groene groenten en kruiden met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.
0,25 ciabatta's, boter
11
Verwarm een scheut olie en een klontje boter in de pan. Snijd de ciabatta in kleine stukken en bak de croutons.
balsamicoazijn
12
Doe een scheutje balsamico-azijn bij de croutons. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
13
Giet de coulis op een bord en wrijf het een beetje open met de bolle kant van een lepel.
14
Zet een dresseerring in het midden van de coulis. Schep er de salade in.
15
Leg de garnalen op de tomaten. Haal de dresseerring weg.
kervel
16
Werk af met blaadjes kervel en croutons.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Grijze garnalen
250 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Waterkers
1 bosje
Spinazie
100 g
Platte peterselie
1 bosje
Tomaten
4
Sjalotten
0,5
Avocado's
2
Olijfolie
Dragonazijn
Peper
Zout
Ciabatta's
0,25
Boter
Balsamicoazijn
Kervel
Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis
Jeroen maakt een verfijnde klassieker met de handgepelde trots uit de Noordzee. Gebruik bij dit chique voorgerecht in elk geval handgepelde garnalen. De smaak is ongeëvenaard!Instructies
Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis
250 g grijze garnalen
1
Garnalen schil.
2
Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.
TIPDe bicarbonaat in het water en de chlorofyl in de spinazie zorgen ervoor dat de coulis mooi groen wordt.
1 bosje Waterkers, 100 g spinazie, 1 bosje platte peterselie
4
Kook de waterkers met de spinazie en de peterselie kort in het water. Schep de groene kruiden en groenten in het ijswater en laat afkoelen.
4 tomaten
5
Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant met een scherp mes. Dompel ze in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.
6
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes (brunoise).
0,5 Sjalotten
7
Pel en snipper de sjalot heel fijn.
2 avocado's
8
Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.
olijfolie, dragonazijn, peper, zout
9
Meng de tomaten met de avocado’s en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
10
Doe de groene groenten en kruiden met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.
0,25 ciabatta's, boter
11
Verwarm een scheut olie en een klontje boter in de pan. Snijd de ciabatta in kleine stukken en bak de croutons.
balsamicoazijn
12
Doe een scheutje balsamico-azijn bij de croutons. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
13
Giet de coulis op een bord en wrijf het een beetje open met de bolle kant van een lepel.
14
Zet een dresseerring in het midden van de coulis. Schep er de salade in.
15
Leg de garnalen op de tomaten. Haal de dresseerring weg.
kervel
16
Werk af met blaadjes kervel en croutons.