Instructies

4 personen

Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis

250 g grijze garnalen
1

Garnalen schil.

2

Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.

1 snuifje bicarbonaat
3

Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.

TIPDe bicarbonaat in het water en de chlorofyl in de spinazie zorgen ervoor dat de coulis mooi groen wordt.
1 bosje Waterkers, 100 g spinazie, 1 bosje platte peterselie
4

Kook de waterkers met de spinazie en de peterselie kort in het water. Schep de groene kruiden en groenten in het ijswater en laat afkoelen.

4 tomaten
5

Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant met een scherp mes. Dompel ze in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.

6

Pel de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes (brunoise).

0,5 Sjalotten
7

Pel en snipper de sjalot heel fijn.

2 avocado's
8

Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.

olijfolie, dragonazijn, peper, zout
9

Meng de tomaten met de avocado’s en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.

10

Doe de groene groenten en kruiden met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.

0,25 ciabatta's, boter
11

Verwarm een scheut olie en een klontje boter in de pan. Snijd de ciabatta in kleine stukken en bak de croutons.

balsamicoazijn
12

Doe een scheutje balsamico-azijn bij de croutons. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

13

Giet de coulis op een bord en wrijf het een beetje open met de bolle kant van een lepel.

14

Zet een dresseerring in het midden van de coulis. Schep er de salade in.

15

Leg de garnalen op de tomaten. Haal de dresseerring weg.

kervel
16

Werk af met blaadjes kervel en croutons.