Tartaar van rode biet, appel en gerookte paling met mierikswortel
Tartaar van rode biet, appel en gerookte paling met mierikswortel
Voor wie een verfijnd voorgerechtje op tafel wil zetten, combineert Jeroen drie smaken die perfect samengaan: rode biet, appel en gerookte paling. En voor één keertje presenteert Jeroen het ook heel mooi op het bord. Voel je trouwens niet verplicht om de iets duurdere paling te gebruiken, want je kan hem zonder probleem vervangen door gerookte makreel of gerookte forel.
Tartaar van rode biet, appel en gerookte paling met mierikswortel
Tartaar van rode biet, appel en gerookte paling met mierikswortel
Voor wie een verfijnd voorgerechtje op tafel wil zetten, combineert Jeroen drie smaken die perfect samengaan: rode biet, appel en gerookte paling. En voor één keertje presenteert Jeroen het ook heel mooi op het bord. Voel je trouwens niet verplicht om de iets duurdere paling te gebruiken, want je kan hem zonder probleem vervangen door gerookte makreel of gerookte forel.
Ingrediënten
4 personen
Rode bieten
1
Ui
1
Augurken
4
Kappertjes
1 tl
Mayonaise
1 el
Peterselie
4 el
Engelse saus
1 tl
Tabasco
Witte wijnazijn
1 tl
Peper
Zout
Mierikswortel
1 tl
Zure room
2 el
Citroensap
1 scheutje
Palingen
150 g
Groene appels
0,5
Walnotenolie
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De tartaar
1 Rode bieten
1
Kook de rode biet ongeschild in water. Laat goed afkoelen. (Dit kan je op voorhand doen.)
2
Schil de gare rode biet, snij ze grof en pureer de stukken in de blender.
4 augurken, 1 tl kappertjes, 1 ui, 4 el peterselie
3
Hak de augurken, de kappertjes, de ajuin en de peterselie fijn.
1 tl Engelse saus, tabasco, 1 el mayonaise, 1 tl Witte wijnazijn, 4 el peterselie
4
Meng de Engelse saus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet.
peper, zout
5
Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
De saus
1 tl mierikswortel, 2 el Zure room, 1 scheutje citroensap
6
Meng de zure room, de mierikswortel en het citroensap samen.
peper, zout
7
Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
150 g palingen
8
Snij de gerookte paling in gelijke stukken, ter grootte van een dobbelsteen.
0,5 groene appels
9
Schil de appel en snij de vrucht in kleine plakjes. Steek er rondjes uit met de kleine dresseerring.
10
Vorm met twee koffielepels quenelles van tartaar.
Walnotenolie
11
Schik een drietal quenelles op elk bord. Leg rondom de quenelles blokjes gerookte paling. Druppel wat van de saus over elk stukje paling. Schik er de appelschijfjes op. Werk elk bord af met enkele druppels walnotenolie en enkele rode bietenblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De tartaar
1 Rode bieten
1
Kook de rode biet ongeschild in water. Laat goed afkoelen. (Dit kan je op voorhand doen.)
2
Schil de gare rode biet, snij ze grof en pureer de stukken in de blender.
4 augurken, 1 tl kappertjes, 1 ui, 4 el peterselie
3
Hak de augurken, de kappertjes, de ajuin en de peterselie fijn.
1 tl Engelse saus, tabasco, 1 el mayonaise, 1 tl Witte wijnazijn, 4 el peterselie
4
Meng de Engelse saus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet.
peper, zout
5
Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
De saus
1 tl mierikswortel, 2 el Zure room, 1 scheutje citroensap
6
Meng de zure room, de mierikswortel en het citroensap samen.
peper, zout
7
Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
150 g palingen
8
Snij de gerookte paling in gelijke stukken, ter grootte van een dobbelsteen.
0,5 groene appels
9
Schil de appel en snij de vrucht in kleine plakjes. Steek er rondjes uit met de kleine dresseerring.
10
Vorm met twee koffielepels quenelles van tartaar.
Walnotenolie
11
Schik een drietal quenelles op elk bord. Leg rondom de quenelles blokjes gerookte paling. Druppel wat van de saus over elk stukje paling. Schik er de appelschijfjes op. Werk elk bord af met enkele druppels walnotenolie en enkele rode bietenblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Rode bieten
1
Ui
1
Augurken
4
Kappertjes
1 tl
Mayonaise
1 el
Peterselie
4 el
Engelse saus
1 tl
Tabasco
Witte wijnazijn
1 tl
Peper
Zout
Mierikswortel
1 tl
Zure room
2 el
Citroensap
1 scheutje
Palingen
150 g
Groene appels
0,5
Walnotenolie
Tartaar van rode biet, appel en gerookte paling met mierikswortel
Voor wie een verfijnd voorgerechtje op tafel wil zetten, combineert Jeroen drie smaken die perfect samengaan: rode biet, appel en gerookte paling. En voor één keertje presenteert Jeroen het ook heel mooi op het bord. Voel je trouwens niet verplicht om de iets duurdere paling te gebruiken, want je kan hem zonder probleem vervangen door gerookte makreel of gerookte forel.Instructies
De tartaar
1 Rode bieten
1
Kook de rode biet ongeschild in water. Laat goed afkoelen. (Dit kan je op voorhand doen.)
2
Schil de gare rode biet, snij ze grof en pureer de stukken in de blender.
4 augurken, 1 tl kappertjes, 1 ui, 4 el peterselie
3
Hak de augurken, de kappertjes, de ajuin en de peterselie fijn.
1 tl Engelse saus, tabasco, 1 el mayonaise, 1 tl Witte wijnazijn, 4 el peterselie
4
Meng de Engelse saus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet.
peper, zout
5
Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
De saus
1 tl mierikswortel, 2 el Zure room, 1 scheutje citroensap
6
Meng de zure room, de mierikswortel en het citroensap samen.
peper, zout
7
Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
150 g palingen
8
Snij de gerookte paling in gelijke stukken, ter grootte van een dobbelsteen.
0,5 groene appels
9
Schil de appel en snij de vrucht in kleine plakjes. Steek er rondjes uit met de kleine dresseerring.
10
Vorm met twee koffielepels quenelles van tartaar.
Walnotenolie
11
Schik een drietal quenelles op elk bord. Leg rondom de quenelles blokjes gerookte paling. Druppel wat van de saus over elk stukje paling. Schik er de appelschijfjes op. Werk elk bord af met enkele druppels walnotenolie en enkele rode bietenblaadjes.