Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala'
Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala'
Van deze vegetarische tajine krijg je het gegarandeerd warm. Het stoofpotje wordt geserveerd met een yoghurt ‘massala’, wat letterlijk 'warme specerijenmengeling' betekent. In de mix: kruidnagel, laurier, peper, kardemom, steranijs, kaneel, rozenblaadjes en cayennepeper.
Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala'
Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala'
Van deze vegetarische tajine krijg je het gegarandeerd warm. Het stoofpotje wordt geserveerd met een yoghurt ‘massala’, wat letterlijk 'warme specerijenmengeling' betekent. In de mix: kruidnagel, laurier, peper, kardemom, steranijs, kaneel, rozenblaadjes en cayennepeper.
Ingrediënten
4 personen
Groentebouillon
1 l
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Wortelen
2
Zoete aardappelen
2
Kikkererwten
2 blikken
Garam masala
Komijnpoeder
Kurkuma
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Peper
Zout
Yoghurt
400 ml
Tandoori
3 el
Sambal
2 tl
Dadels
100 g
Lente-uien
3 stengels
Koriander
handvol
Krokante uitjes
handvol
Benodigdheden
Een tajine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De tajine van zoete aardappel en wortel
1 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tajine.
TIPAls je geen tajine hebt, kun je dit natuurlijk ook klaarmaken in een gewone kookpot.
1 ajuin
3
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Stoof in de olijfolie.
1 teentje Look
4
Pel en snipper de knoflook. Plet het teentje met een mes en doe het bij de uien.
2 wortelen, 2 Zoete aardappelen
5
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen en de aardappelen in de tajine.
2 blikken Kikkererwten
6
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de rest van de groenten.
garam masala, komijnpoeder, kurkuma, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, peper, zout
7
Kruid met een snuif garam masala, komijn en kurkuma. Leg de kaneelstok en de steranijs in de tajine. Kruid met peper en zout.
8
Giet de warme bouillon bij de groenten. Zet een deksel op de tajine en laat 20 tot 25 minuten garen op een matig vuur.
400 ml Yoghurt, 3 el Tandoori, 2 tl sambal
9
Meng de yoghurt met tandoori, sambal en een snuifje zout.
100 g Dadels
10
Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Doe ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de tajine.
TIPWil je couscous bij de tajine? Strooi de gewenste hoeveelheid in de tajine wanneer je er de dadels bij doet. Er zit voldoende vocht in de tajine om de couscous te laten wellen.
3 stengels lente-uien, handvol koriander
11
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn. Haal de blaadjes van de koriander.
TIPGeen korianderfan? Gebruik dan platte peterselie.
handvol krokante uitjes
12
Werk de tajine af met lente-ui, koriander en krokante uitjes. Geef er de pittige yoghurtsaus bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De tajine van zoete aardappel en wortel
1 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tajine.
TIPAls je geen tajine hebt, kun je dit natuurlijk ook klaarmaken in een gewone kookpot.
1 ajuin
3
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Stoof in de olijfolie.
1 teentje Look
4
Pel en snipper de knoflook. Plet het teentje met een mes en doe het bij de uien.
2 wortelen, 2 Zoete aardappelen
5
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen en de aardappelen in de tajine.
2 blikken Kikkererwten
6
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de rest van de groenten.
garam masala, komijnpoeder, kurkuma, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, peper, zout
7
Kruid met een snuif garam masala, komijn en kurkuma. Leg de kaneelstok en de steranijs in de tajine. Kruid met peper en zout.
8
Giet de warme bouillon bij de groenten. Zet een deksel op de tajine en laat 20 tot 25 minuten garen op een matig vuur.
400 ml Yoghurt, 3 el Tandoori, 2 tl sambal
9
Meng de yoghurt met tandoori, sambal en een snuifje zout.
100 g Dadels
10
Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Doe ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de tajine.
TIPWil je couscous bij de tajine? Strooi de gewenste hoeveelheid in de tajine wanneer je er de dadels bij doet. Er zit voldoende vocht in de tajine om de couscous te laten wellen.
3 stengels lente-uien, handvol koriander
11
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn. Haal de blaadjes van de koriander.
TIPGeen korianderfan? Gebruik dan platte peterselie.
handvol krokante uitjes
12
Werk de tajine af met lente-ui, koriander en krokante uitjes. Geef er de pittige yoghurtsaus bij.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Groentebouillon
1 l
Olijfolie
Ajuin
1
Look
1 teentje
Wortelen
2
Zoete aardappelen
2
Kikkererwten
2 blikken
Garam masala
Komijnpoeder
Kurkuma
Kaneelstokje
1
Steranijs
1
Peper
Zout
Yoghurt
400 ml
Tandoori
3 el
Sambal
2 tl
Dadels
100 g
Lente-uien
3 stengels
Koriander
handvol
Krokante uitjes
handvol
Tajine van zoete aardappel en wortel met yoghurt 'massala'
Van deze vegetarische tajine krijg je het gegarandeerd warm. Het stoofpotje wordt geserveerd met een yoghurt ‘massala’, wat letterlijk 'warme specerijenmengeling' betekent. In de mix: kruidnagel, laurier, peper, kardemom, steranijs, kaneel, rozenblaadjes en cayennepeper.Instructies
De tajine van zoete aardappel en wortel
1 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een tajine.
TIPAls je geen tajine hebt, kun je dit natuurlijk ook klaarmaken in een gewone kookpot.
1 ajuin
3
Pel de ui en snijd hem in grote stukken. Stoof in de olijfolie.
1 teentje Look
4
Pel en snipper de knoflook. Plet het teentje met een mes en doe het bij de uien.
2 wortelen, 2 Zoete aardappelen
5
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de wortelen en de aardappelen in de tajine.
2 blikken Kikkererwten
6
Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Doe ze bij de rest van de groenten.
garam masala, komijnpoeder, kurkuma, 1 kaneelstokje, 1 Steranijs, peper, zout
7
Kruid met een snuif garam masala, komijn en kurkuma. Leg de kaneelstok en de steranijs in de tajine. Kruid met peper en zout.
8
Giet de warme bouillon bij de groenten. Zet een deksel op de tajine en laat 20 tot 25 minuten garen op een matig vuur.
400 ml Yoghurt, 3 el Tandoori, 2 tl sambal
9
Meng de yoghurt met tandoori, sambal en een snuifje zout.
100 g Dadels
10
Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Doe ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de tajine.
TIPWil je couscous bij de tajine? Strooi de gewenste hoeveelheid in de tajine wanneer je er de dadels bij doet. Er zit voldoende vocht in de tajine om de couscous te laten wellen.
3 stengels lente-uien, handvol koriander
11
Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn. Haal de blaadjes van de koriander.
TIPGeen korianderfan? Gebruik dan platte peterselie.
handvol krokante uitjes
12
Werk de tajine af met lente-ui, koriander en krokante uitjes. Geef er de pittige yoghurtsaus bij.