Tajine met wijting en mosselen
Tajine met wijting en mosselen
Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een tajine in huis. In deze aardewerken schaal met kegelvormig deksel maak je de lekkerste stoofpotjes klaar met smaken uit de Noord-Afrikaanse keuken. Vandaag maken we een vistajine met mosselen en gegrilde wijting. Serveer eventueel met een kommetje harissa on the side.
Tajine met wijting en mosselen
Tajine met wijting en mosselen
Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een tajine in huis. In deze aardewerken schaal met kegelvormig deksel maak je de lekkerste stoofpotjes klaar met smaken uit de Noord-Afrikaanse keuken. Vandaag maken we een vistajine met mosselen en gegrilde wijting. Serveer eventueel met een kommetje harissa on the side.
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Koolrabi
0,5
Courgettes
0,5
Paksoi
0,5
Gember
40 g
Gerookt paprikapoeder
Kurkuma
Komijn
Korianderpoeder
Peper
Zout
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
400 g
Kikkererwten
300 g
Mosselen
1.000 g
Wijtingfilets
400 g
Munt
Koriander
Benodigdheden
Een tajine, een zeef, een grillpan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de tajine op het vuur.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Pel de sjalot en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de sjalot en de lookpulp in de olie.
0,5 Koolrabi
3
Schil de koolrabi en snijd hem in staafjes (bâtonnets). Stoof mee aan.
0,5 courgettes, 0,5 Paksoi
4
Was de courgette en de paksoi. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paksoi fijn en doe de groenten in de tajine.
40 g gember
5
Schil de gember. Snipper de knol fijn en laat mee aanstoven.
gerookt paprikapoeder, kurkuma, komijn, korianderpoeder, peper, zout
6
Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, een flinke snuif kurkuma, komijn en korianderpoeder. Kruid verder af met peper en zout.
0,2 l witte wijn
7
Bevochtig met wat witte wijn.
400 g Tomatenblokjes
8
Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.
300 g Kikkererwten
9
Giet de inhoud van de blikjes kikkererwten in een zeef en spoel ze onder stromend water. Strooi de kikkererwten in de tajine.
10
Plaats het deksel op de tajine en laat het groentegerecht even zacht pruttelen.
1.000 g mosselen
11
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
400 g wijtingfilets
12
Controleer de wijtingfilets op achtergebleven visgraten. Gebruik een pincet om eventuele graatjes eruit te plukken.
olijfolie, peper, zout
13
Snijd de filets in kleinere stukken. Besprenkel ze langs de “mooie” kant met olijfolie. Kruid ze langs de andere kant met peper en zout.
TIPJe kan de staartstukken van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
14
Roer de mosselen onder de groenten. Laat ze kort gaar stomen in de tajine onder deksel.
15
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om door en door heet te worden. Gril de stukken wijting in de pan.
16
Schep een portie groenten en mosselen op ieders bord. Vergeet ook de jus niet.
Munt, koriander
17
Werk af met een stukje gegrilde wijting. Scheur enkele blaadjes verse munt en koriander bovenop het dampend gerecht.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de tajine op het vuur.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Pel de sjalot en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de sjalot en de lookpulp in de olie.
0,5 Koolrabi
3
Schil de koolrabi en snijd hem in staafjes (bâtonnets). Stoof mee aan.
0,5 courgettes, 0,5 Paksoi
4
Was de courgette en de paksoi. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paksoi fijn en doe de groenten in de tajine.
40 g gember
5
Schil de gember. Snipper de knol fijn en laat mee aanstoven.
gerookt paprikapoeder, kurkuma, komijn, korianderpoeder, peper, zout
6
Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, een flinke snuif kurkuma, komijn en korianderpoeder. Kruid verder af met peper en zout.
0,2 l witte wijn
7
Bevochtig met wat witte wijn.
400 g Tomatenblokjes
8
Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.
300 g Kikkererwten
9
Giet de inhoud van de blikjes kikkererwten in een zeef en spoel ze onder stromend water. Strooi de kikkererwten in de tajine.
10
Plaats het deksel op de tajine en laat het groentegerecht even zacht pruttelen.
1.000 g mosselen
11
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
400 g wijtingfilets
12
Controleer de wijtingfilets op achtergebleven visgraten. Gebruik een pincet om eventuele graatjes eruit te plukken.
olijfolie, peper, zout
13
Snijd de filets in kleinere stukken. Besprenkel ze langs de “mooie” kant met olijfolie. Kruid ze langs de andere kant met peper en zout.
TIPJe kan de staartstukken van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
14
Roer de mosselen onder de groenten. Laat ze kort gaar stomen in de tajine onder deksel.
15
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om door en door heet te worden. Gril de stukken wijting in de pan.
16
Schep een portie groenten en mosselen op ieders bord. Vergeet ook de jus niet.
Munt, koriander
17
Werk af met een stukje gegrilde wijting. Scheur enkele blaadjes verse munt en koriander bovenop het dampend gerecht.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Koolrabi
0,5
Courgettes
0,5
Paksoi
0,5
Gember
40 g
Gerookt paprikapoeder
Kurkuma
Komijn
Korianderpoeder
Peper
Zout
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
400 g
Kikkererwten
300 g
Mosselen
1.000 g
Wijtingfilets
400 g
Munt
Koriander
Tajine met wijting en mosselen
Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een tajine in huis. In deze aardewerken schaal met kegelvormig deksel maak je de lekkerste stoofpotjes klaar met smaken uit de Noord-Afrikaanse keuken. Vandaag maken we een vistajine met mosselen en gegrilde wijting. Serveer eventueel met een kommetje harissa on the side.Instructies
olijfolie
1
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de tajine op het vuur.
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Pel de sjalot en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de sjalot en de lookpulp in de olie.
0,5 Koolrabi
3
Schil de koolrabi en snijd hem in staafjes (bâtonnets). Stoof mee aan.
0,5 courgettes, 0,5 Paksoi
4
Was de courgette en de paksoi. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paksoi fijn en doe de groenten in de tajine.
40 g gember
5
Schil de gember. Snipper de knol fijn en laat mee aanstoven.
gerookt paprikapoeder, kurkuma, komijn, korianderpoeder, peper, zout
6
Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, een flinke snuif kurkuma, komijn en korianderpoeder. Kruid verder af met peper en zout.
0,2 l witte wijn
7
Bevochtig met wat witte wijn.
400 g Tomatenblokjes
8
Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.
300 g Kikkererwten
9
Giet de inhoud van de blikjes kikkererwten in een zeef en spoel ze onder stromend water. Strooi de kikkererwten in de tajine.
10
Plaats het deksel op de tajine en laat het groentegerecht even zacht pruttelen.
1.000 g mosselen
11
Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.
400 g wijtingfilets
12
Controleer de wijtingfilets op achtergebleven visgraten. Gebruik een pincet om eventuele graatjes eruit te plukken.
olijfolie, peper, zout
13
Snijd de filets in kleinere stukken. Besprenkel ze langs de “mooie” kant met olijfolie. Kruid ze langs de andere kant met peper en zout.
TIPJe kan de staartstukken van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
14
Roer de mosselen onder de groenten. Laat ze kort gaar stomen in de tajine onder deksel.
15
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om door en door heet te worden. Gril de stukken wijting in de pan.
16
Schep een portie groenten en mosselen op ieders bord. Vergeet ook de jus niet.
Munt, koriander
17
Werk af met een stukje gegrilde wijting. Scheur enkele blaadjes verse munt en koriander bovenop het dampend gerecht.