Instructies

4 personen
olijfolie
1

Verwarm een flinke scheut olijfolie in de tajine op het vuur.

1 Sjalotten, 2 teentjes Look
2

Pel de sjalot en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes. Stoof de sjalot en de lookpulp in de olie.

0,5 Koolrabi
3

Schil de koolrabi en snijd hem in staafjes (bâtonnets). Stoof mee aan.

0,5 courgettes, 0,5 Paksoi
4

Was de courgette en de paksoi. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de paksoi fijn en doe de groenten in de tajine.

40 g gember
5

Schil de gember. Snipper de knol fijn en laat mee aanstoven.

gerookt paprikapoeder, kurkuma, komijn, korianderpoeder, peper, zout
6

Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, een flinke snuif kurkuma, komijn en korianderpoeder. Kruid verder af met peper en zout.

0,2 l witte wijn
7

Bevochtig met wat witte wijn.

400 g Tomatenblokjes
8

Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel het blik uit met een beetje water en giet het bij de groenten.

300 g Kikkererwten
9

Giet de inhoud van de blikjes kikkererwten in een zeef en spoel ze onder stromend water. Strooi de kikkererwten in de tajine.

10

Plaats het deksel op de tajine en laat het groentegerecht even zacht pruttelen.

1.000 g mosselen
11

Was de mosselen grondig in koud water met een snuif zout. Laat uitlekken.

400 g wijtingfilets
12

Controleer de wijtingfilets op achtergebleven visgraten. Gebruik een pincet om eventuele graatjes eruit te plukken.

olijfolie, peper, zout
13

Snijd de filets in kleinere stukken. Besprenkel ze langs de “mooie” kant met olijfolie. Kruid ze langs de andere kant met peper en zout.

TIPJe kan de staartstukken van de vis onder de filet vouwen zodat je een dikker pakketje krijgt.
14

Roer de mosselen onder de groenten. Laat ze kort gaar stomen in de tajine onder deksel.

15

Verhit de grillpan op een stevig vuur. Geef de pan voldoende tijd om door en door heet te worden. Gril de stukken wijting in de pan.

16

Schep een portie groenten en mosselen op ieders bord. Vergeet ook de jus niet.

Munt, koriander
17

Werk af met een stukje gegrilde wijting. Scheur enkele blaadjes verse munt en koriander bovenop het dampend gerecht.