Tajine met aubergine, zoete aardappel en kikkererwten

Een snelle en makkelijke tajine tjokvol kikkererwten en heerlijk geurende groenten waaronder aubergine en zoete aardappel. De frisse salade met paprika en komkommer zorgt voor de final touch.

Ingrediënten

  • een scheut olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 2 teentje knoflook
  • 4 stengels selder
  • een snuif garam masala
  • een snuif kurkuma
  • een snuif komijn
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 sjalot
  • 1 puntpaprika
  • 0.5 komkommer
  • enkele takjes krulpeterselie
  • een scheut xeresazijn
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • tajine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een flinke scheut olie heet worden in de tajine.

Schil de zoete aardappel en pel de rode ui. Snijd alles samen met de aubergine in grove stukken. Doe de stukken in een kom.

Spoel de selder, snijd de stengels in grote stukken en voeg toe. Pel de look, snijd hem fijn en voeg toe.

Kruid de groenten en schep alles goed onder elkaar. Doe ze vervolgens in de tajine.

Spoel de kikkererwten en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de tajine.

Dek de tajine af en laat het geheel 20 minuten garen.

Pel de sjalot voor de salsa en snijd ze in repen.

Snijd de paprika in twee, haal de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens in stukken. Meng nadien de paprika en de sjalot onder elkaar.

Snijd de komkommer in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Meng onder de paprika en de sjalot.

Snipper de peterselie fijn en voeg toe.

Druppel wat olijfolie en wat xeresazijn over de salsa. Voeg er een snuif zout en peper aan toe en meng alles onder elkaar.

Schep de gegaarde groenten in een bord en lepel er de frisse salade bij. Werk af met enkele takjes koriander.

Tajine met aubergine, zoete aardappel en kikkererwten