Instructies

4 personen
1 scheutje olijfolie
1

Laat een flinke scheut olie heet worden in de tajine.

1 rode ui, 1 Zoete aardappelen, 1 aubergine
2

Schil de zoete aardappel en pel de rode ui. Snijd alles samen met de aubergine in grove stukken. Doe de stukken in een kom.

2 teentjes Look, 4 stengels selder
3

Spoel de selder, snijd de stengels in grote stukken en voeg toe. Pel de look, snijd hem fijn en voeg toe.

1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
4

Kruid de groenten en schep alles goed onder elkaar. Doe ze vervolgens in de tajine.

1 blikje Kikkererwten, 1 blikje Tomatenblokjes
5

Spoel de kikkererwten en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de tajine.

6

Dek de tajine af en laat het geheel 20 minuten garen.

1 Sjalotten
7

Pel de sjalot voor de salsa en snijd ze in repen.

1 Puntpaprika
8

Snijd de paprika in twee, haal de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens in stukken. Meng nadien de paprika en de sjalot onder elkaar.

0,5 komkommers
9

Snijd de komkommer in de lengte in vier, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Meng onder de paprika en de sjalot.

krulpeterselie
10

Snipper de peterselie fijn en voeg toe.

1 scheutje xeresazijn
11

Druppel wat olijfolie en wat xeresazijn over de salsa. Voeg er een snuif zout en peper aan toe en meng alles onder elkaar.

koriander
12

Schep de gegaarde groenten in een bord en lepel er de frisse salade bij. Werk af met enkele takjes koriander.