Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip

Een zalige Mexicaanse snack maar dan met Belgisch kwaliteitsvlees in plaats van gehakt. Om de pittige chili wat te counteren, serveert Jeroen er als topping een frisse dipsaus op basis van yoghurt bij.

Ingrediënten

  • 400 g varkensspiering
  • keukenzout
  • peper
  • 2 ajuin
  • 2 puntpaprika
  • 4 teentje knoflook
  • 2 snuif komijn
  • 1 snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 chilipeper
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijsje
  • 1 snuif gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadje
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 2 avocado
  • 100 g cheddar
  • 6 taco
  • enkele blaadjes koriander

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper en zout. Laat een scheut olie heet worden in een ruime pot en kleur het vlees in de hete olie.

Pel de uien, snipper ze fijn en stoof ze samen aan met het vlees.

Snijd vervolgens de puntpaprika’s in blokjes. Pel en plet de look. Stoof alles mee aan.

Kruid het vlees en de groenten met komijn en gerookt paprikapoeder. Snijd de helft van de chilipeper fijn en voeg toe samen met de tijm, de laurier, de steranijs en het kaneelstokje.

Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen.

Giet de maïs en de rode bonen door een zeef en spoel ze kort onder koud water. Voeg ze vervolgens samen met de tomatenblokjes en een scheut water toe.

Breng de chili aan de kook en laat hem nog een halfuurtje zachtjes sudderen.

Schep de Griekse yoghurt in een kommetje. Snijd de andere helft van de chilipeper fijn en voeg toe. Rasp de gepelde look en de schil van een limoen bij de yoghurt. Pers er vervolgens wat limoensap bij. Kruid met een snuifje komijn en zout. Hou de dipsaus even apart.

Snijd de gepelde avocado’s in stukjes, plet ze met een vork en doe ze in een kom. Pers er limoensap bij en breng op smaak met peper en zout. Pel vervolgens nog een teentje look en rasp het erbij. Hou de guacamole apart.

Neem een ovenschaal. Vul de taco’s met chili, strooi er gemalen cheddar over en schik ze in de ovenschaal.

tip Neem een kommetje of glas en gebruik het als tacosteun om ze één voor één in de ovenschaal te plaatsen. Zo vallen ze niet om als je de volgende wil maken.

Schuif de taco’s nog enkele minuten onder een hete grill.

Serveer de taco’s met de guacamole en de yoghurtdip. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Taco met chili van varkensspiering, cheddar en yoghurtdip