Taart van frambozenmousse met witte chocolade
Taart van frambozenmousse met witte chocolade
Jeroen noemt dit wel eens zijn madammentaartje. In ieder geval zullen er maar weinig dames (en heren) zo'n stukje taart ongemoeid laten. Het is een plattekaastaart met fruit die eenvoudig te bereiden is, zonder dat er een oven aan te pas komt. En bovendien ziet het er ook nog eens fraai uit.Lekker als afsluiter van een gezellige maaltijd of als culinair gezelschap bij de koffie. Eén opmerking: bereid ze tijdig, want de taart moet enkele uren opstijven in de koelkast.Deze ingrediënten zijn voor een hele taart.
Taart van frambozenmousse met witte chocolade
Taart van frambozenmousse met witte chocolade
Jeroen noemt dit wel eens zijn madammentaartje. In ieder geval zullen er maar weinig dames (en heren) zo'n stukje taart ongemoeid laten. Het is een plattekaastaart met fruit die eenvoudig te bereiden is, zonder dat er een oven aan te pas komt. En bovendien ziet het er ook nog eens fraai uit.Lekker als afsluiter van een gezellige maaltijd of als culinair gezelschap bij de koffie. Eén opmerking: bereid ze tijdig, want de taart moet enkele uren opstijven in de koelkast.Deze ingrediënten zijn voor een hele taart.
Ingrediënten
4 personen
Petit-beurrekoekjes
200 g
Boter
50 g
Frambozen
250 g
Platte kaas
500 g
Gelatine
4 blaadje
Room
0,2 l
Bloemsuiker
50 g
Witte chocolade
40 g
Benodigdheden
Handmixer, blender, een blender, een ronde springvorm met hoge rand diameter ongeveer 23 cm, een grote zeef, een grove rasp, een vel bakpapier, een borsteltje, eventueel een handmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Laat de diepgevroren frambozen alvast wat ontdooien.
De taartbodem
200 g petit-beurrekoekjes, 50 g boter
2
Smeer de bodem en de rand van de springvorm in met een laagje boter. Gebruik hiervoor een keukenpenseel.
3
Knip een rondje uit een vel bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm. Kleef het papier op de ingevette bodem.
4
Smelt de boter voor de bodem van koekjeskruimels. Gebruik een laag vuur en laat ze niet kleuren.
5
Verkruimel de koekjes in de beker van de blender. Schenk er de malse boter over en mix de gebroken koekjes fijn. De boter zorgt voor binding.
6
Stort de kruimels in de springvorm. Strijk het oppervlak glad en druk het koekjesmengsel aan tot je een egale en compacte taartbodem krijgt. Zet de vorm in de koelkast.
De frambozenmousse
250 g frambozen, 500 g platte kaas, 4 blaadje gelatine, 0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
7
Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
8
Maak de beker van de blender schoon en doe er de diepgevroren frambozen in, samen met een scheutje (warm) water. (Wie dat wenst kan ook meteen werken met kant-en-klare frambozencoulis.)
9
Giet de coulis in een grote zeef en gebruik een pannenlikker om het gemixt fruit erdoor te roeren. Gooi de pitjes die achterbleven weg.
10
Neem een ruime mengschaal en schep er de plattekaas in. Weeg de juiste hoeveelheid coulis (200 g) en roer de vloeibare frambozen door de plattekaas. Voeg ook de bloemsuiker toe.
11
Schenk een scheutje room in een kleine pan op een zacht vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het bodempje warme room.
12
Neem de pan daarna weg van het vuur.
13
Voeg de opgeloste gelatine aan het geheel toe.
14
Schenk de rest van de room in een pot en klop hem half op met de garde of de handmixer. Vergelijk het met de dikte van room die bovenop een Irish coffee drijft.
15
Spatel de half opgeklopte room doorheen het mengsel van plattekaas en coulis.
16
Proef of het mengsel zoet genoeg is. (Zoniet, voeg dan bloemsuiker toe.)
17
Neem de gekoelde en opgesteven koekjesbodem erbij. Schenk het mengsel in de springvorm en verhuis de hele taart naar de koelkast.
18
Laat de frambozenmousse opstijven. Reken hiervoor minstens 4 uur.
De afwerking
40 g witte chocolade
19
Neem de frambozentaart met plattekaas uit de koelkast.
20
Maak de springvorm voorzichtig los. Je kan vooraf ook even langsheen de rand snijden met een warm mesje of een warm paletmes.
21
Rasp witte chocolade boven de taart en bedek de hele bovenkant met een royaal laagje.
22
Snij de taart in punten met een warm en scherp mes. Gebruik voldoende kracht om door de koekjesbodem heen te snijden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
1
Laat de diepgevroren frambozen alvast wat ontdooien.
De taartbodem
200 g petit-beurrekoekjes, 50 g boter
2
Smeer de bodem en de rand van de springvorm in met een laagje boter. Gebruik hiervoor een keukenpenseel.
3
Knip een rondje uit een vel bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm. Kleef het papier op de ingevette bodem.
4
Smelt de boter voor de bodem van koekjeskruimels. Gebruik een laag vuur en laat ze niet kleuren.
5
Verkruimel de koekjes in de beker van de blender. Schenk er de malse boter over en mix de gebroken koekjes fijn. De boter zorgt voor binding.
6
Stort de kruimels in de springvorm. Strijk het oppervlak glad en druk het koekjesmengsel aan tot je een egale en compacte taartbodem krijgt. Zet de vorm in de koelkast.
De frambozenmousse
250 g frambozen, 500 g platte kaas, 4 blaadje gelatine, 0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
7
Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
8
Maak de beker van de blender schoon en doe er de diepgevroren frambozen in, samen met een scheutje (warm) water. (Wie dat wenst kan ook meteen werken met kant-en-klare frambozencoulis.)
9
Giet de coulis in een grote zeef en gebruik een pannenlikker om het gemixt fruit erdoor te roeren. Gooi de pitjes die achterbleven weg.
10
Neem een ruime mengschaal en schep er de plattekaas in. Weeg de juiste hoeveelheid coulis (200 g) en roer de vloeibare frambozen door de plattekaas. Voeg ook de bloemsuiker toe.
11
Schenk een scheutje room in een kleine pan op een zacht vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het bodempje warme room.
12
Neem de pan daarna weg van het vuur.
13
Voeg de opgeloste gelatine aan het geheel toe.
14
Schenk de rest van de room in een pot en klop hem half op met de garde of de handmixer. Vergelijk het met de dikte van room die bovenop een Irish coffee drijft.
15
Spatel de half opgeklopte room doorheen het mengsel van plattekaas en coulis.
16
Proef of het mengsel zoet genoeg is. (Zoniet, voeg dan bloemsuiker toe.)
17
Neem de gekoelde en opgesteven koekjesbodem erbij. Schenk het mengsel in de springvorm en verhuis de hele taart naar de koelkast.
18
Laat de frambozenmousse opstijven. Reken hiervoor minstens 4 uur.
De afwerking
40 g witte chocolade
19
Neem de frambozentaart met plattekaas uit de koelkast.
20
Maak de springvorm voorzichtig los. Je kan vooraf ook even langsheen de rand snijden met een warm mesje of een warm paletmes.
21
Rasp witte chocolade boven de taart en bedek de hele bovenkant met een royaal laagje.
22
Snij de taart in punten met een warm en scherp mes. Gebruik voldoende kracht om door de koekjesbodem heen te snijden.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Petit-beurrekoekjes
200 g
Boter
50 g
Frambozen
250 g
Platte kaas
500 g
Gelatine
4 blaadje
Room
0,2 l
Bloemsuiker
50 g
Witte chocolade
40 g
Taart van frambozenmousse met witte chocolade
Jeroen noemt dit wel eens zijn madammentaartje. In ieder geval zullen er maar weinig dames (en heren) zo'n stukje taart ongemoeid laten. Het is een plattekaastaart met fruit die eenvoudig te bereiden is, zonder dat er een oven aan te pas komt. En bovendien ziet het er ook nog eens fraai uit.Lekker als afsluiter van een gezellige maaltijd of als culinair gezelschap bij de koffie. Eén opmerking: bereid ze tijdig, want de taart moet enkele uren opstijven in de koelkast.Deze ingrediënten zijn voor een hele taart.Instructies
Voorbereiding
1
Laat de diepgevroren frambozen alvast wat ontdooien.
De taartbodem
200 g petit-beurrekoekjes, 50 g boter
2
Smeer de bodem en de rand van de springvorm in met een laagje boter. Gebruik hiervoor een keukenpenseel.
3
Knip een rondje uit een vel bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm. Kleef het papier op de ingevette bodem.
4
Smelt de boter voor de bodem van koekjeskruimels. Gebruik een laag vuur en laat ze niet kleuren.
5
Verkruimel de koekjes in de beker van de blender. Schenk er de malse boter over en mix de gebroken koekjes fijn. De boter zorgt voor binding.
6
Stort de kruimels in de springvorm. Strijk het oppervlak glad en druk het koekjesmengsel aan tot je een egale en compacte taartbodem krijgt. Zet de vorm in de koelkast.
De frambozenmousse
250 g frambozen, 500 g platte kaas, 4 blaadje gelatine, 0,2 l Room, 50 g bloemsuiker
7
Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.
8
Maak de beker van de blender schoon en doe er de diepgevroren frambozen in, samen met een scheutje (warm) water. (Wie dat wenst kan ook meteen werken met kant-en-klare frambozencoulis.)
9
Giet de coulis in een grote zeef en gebruik een pannenlikker om het gemixt fruit erdoor te roeren. Gooi de pitjes die achterbleven weg.
10
Neem een ruime mengschaal en schep er de plattekaas in. Weeg de juiste hoeveelheid coulis (200 g) en roer de vloeibare frambozen door de plattekaas. Voeg ook de bloemsuiker toe.
11
Schenk een scheutje room in een kleine pan op een zacht vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het bodempje warme room.
12
Neem de pan daarna weg van het vuur.
13
Voeg de opgeloste gelatine aan het geheel toe.
14
Schenk de rest van de room in een pot en klop hem half op met de garde of de handmixer. Vergelijk het met de dikte van room die bovenop een Irish coffee drijft.
15
Spatel de half opgeklopte room doorheen het mengsel van plattekaas en coulis.
16
Proef of het mengsel zoet genoeg is. (Zoniet, voeg dan bloemsuiker toe.)
17
Neem de gekoelde en opgesteven koekjesbodem erbij. Schenk het mengsel in de springvorm en verhuis de hele taart naar de koelkast.
18
Laat de frambozenmousse opstijven. Reken hiervoor minstens 4 uur.
De afwerking
40 g witte chocolade
19
Neem de frambozentaart met plattekaas uit de koelkast.
20
Maak de springvorm voorzichtig los. Je kan vooraf ook even langsheen de rand snijden met een warm mesje of een warm paletmes.
21
Rasp witte chocolade boven de taart en bedek de hele bovenkant met een royaal laagje.
22
Snij de taart in punten met een warm en scherp mes. Gebruik voldoende kracht om door de koekjesbodem heen te snijden.