Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs

Voor alle chocoladeliefhebbers onder ons maakt Jeroen een fantastische taart met chocolade, chocolade en nog meer chocolade. En ook een beetje nootjes! Dit is genieten van de eerst tot de laatste hap.

Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 100 g ijshoorntje
  • 400 g donkere chocolade
  • 120 g boter
  • 3 eetlepel chocopasta
  • 350 ml room
  • 1 snuif grof zout
  • 100 g bresiliennenootjes
  • mokka-ijs

Benodigdheden

  • een taartring/springvorm

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Boter een springvorm of een taartring in. Bedek de randen en de bodem met een laagje boterpapier.

Breek de witte chocolade in stukken en laat de chocolade au bain-marie smelten.

Verkruimel de ijshoorntjes in een kom en giet er de gesmolten chocolade bij. Meng alles goed onder elkaar en stort het beslag in de taartvorm.

Duw de bodem goed aan zodat deze overal gelijk is. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast.

Snijd intussen de donkere chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter en de chocopasta in een kom.

Breng vervolgens de room in een steelpan aan de kook. Giet de warme room op de chocolade, de chocopasta en de boter. Meng alles goed onder elkaar tot de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn.

Voeg er nog een snuif grof zout aan toe en stort het beslag in de opgesteven taartvorm.

Strooi de Brésiliennenootjes over de taart. Laat het geheel minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de taart in dunne spiesjes en serveer ze met mokka-ijs of een smaak naar keuze.

Taart met chocoladeganache en praliné, bresiliennenootjes en mokka-ijs